Dagboek

Vrijdag 20 april ’07Ik ben vandaag opgestaan met heel veel pijn in mijn vingers.
Ik heb deze avond liggen wenen van de pijn, mijn vingers zien zo rood als iets.

Zaterdag 21 april ’07
Toen ik vandaag opstond waren mijn vingers een beetje beter, maar niet veel. Mijn vingers zien nog altijd rood.
Zondag 22 april ’07Wij zijn vandaag vroeg opgestaan want wij zijn met de trein naar de dierentuin van Antwerpen geweest. Het is heel plezant geweest, maar ook vermoeiend en pijnlijk. De gewrichten in mijn enkels en tenen die deden heel pijn. Ik heb mijn tranen moeten bedwingen. Ik heb deze nacht mijn regels gekregen. Mijn buik voelt zo aan als voor mijn operatie. Alleen ik bloede niet zo hard.Maandag 23 april ’07Toen ik vandaag opstond deed mijn gewrichten heel veel pijn zeker die van mijn enkels en mijn tenen.
Ik mocht vandaag bij mijn ouders gaan eten. Na de ijs en cake maken deden mijn gewrichten van mijn handen heel veel pijn. Ik denk dat het komt van de mixer. Mijn tenen en enkels deden ’s avonds nog altijd pijn. Mijn buik was vandaag al veel beter. Gelukkig is het niet zo als voor mijn operatie. Ik bedoel dan dat mijn buik een week lang pijn doet.

Dinsdag 24 april ’07
Toen Stijn gisterenavond belde wilde ik mijn telefoon met mijn rechter hand opnemen, maar dat ging niet want mijn hand was dit tussen mijn midden vinger en mijn ring vinger. Mijn hand deed ook veel pijn. Deze morgen was het nog altijd hetzelfde met mijn hand. Maar hoe komt dat, dat mijn hand dik is??? Ik weet het niet.
Woensdag 25 april ’07Deze morgen deed mijn hand nog zo’n pijn. En ze is nog altijd dik. Ik ga proberen morgen naar de dokter te gaan normaal moet ik vrijdag laten bloed trekken, maar ik kan het bijna niet meer houden.Donderdag 26 april ’07Ik moest deze morgen naar de dokter om bloed te laten nemen en een vitamine spuit te laten zetten. Ik heb ook naar mijn hand laten zien. Daar het ik een peesontsteking en dit in beide handen, maar mijn rechter hand is het ergst. Als het volgende week rond deze tijd niet beter is dan moet ik terug. Anders op 23 mei 2007.Zaterdag 28 april ‘07’s Avonds deed mijn hand eens zo hard pijn. Vandaag verjaart Stijn, dus iets lekker maken om zijn verjaardag te vieren.Zondag 29 april ‘07Ik ben deze morgen naar de mis in Bochelt geweest, naar de ZUSTERS VAN KLAARLAND. Daarna gaan eten in Hamont-Achel. En toen naar huis terug rusten met mijn hand.

Maandag 30 april ‘07
Vandaag verjaart ons moe. Ik heb eerst naar de huisarts gebeld om de uitslag van mijn bloed en die was goed, maar wel met de hakken over de sloot. Toen het goede nieuws naar ons moe doorgebeld en een gelukkige verjaardag gewenst.

Dinsdag 1 mei ’07
Vandaag is het een betaalde dag (feest van de arbeid). Deze voormiddag hebben we ons gewassen en klaar gemaakt om naar ons moe haar verrassingsfeest te gaan. Daar moesten we om 11.45 uur zijn, zij zou komen tegen 12 uur. Na het eten zijn we gaan napraten bij ons ma. Dus heel veel gerust met mijn handen.

Donderdag 3 mei ’07
Veel gerust want mijn hand was weer heel dik. Maar de pijn was iets minder.
Vrijdag 4 mei ’07Naar het Rode Kruis geweest, omdat het bijscholing was. Ik heb toen met de mensen ook aan het praten geweest over de ziekte.
De hele dag was de pijn in mijn hand dragelijk, maar ’s avonds deed ze heel hard pijn.
Zaterdag 5 mei ’07En natuurlijk zo als altijd pijn in mijn gewrichten.Zondag 6 mei ’07’s Middags hebben we gegeten bij ons ma. Het waren lekkere pannenkoeken. Even rusten en dan naar Westerlo naar een koffiehuis. Ik had daar een advertentie in de reclame gezien en daarom zijn we het gaan opzoeken. De koffie was lekker maar wel heel duur.
Vandaag deden mijn handen bijna geen pijn, maar de gewrichten van mijn enkels en mijn tenen deden eens zo hard pijn.
Maandag 7 mei ’07Mijn gewrichten aan mijn voeten deden heel veel pijn, zoveel pijn dat ik geen schoenen kon uit staan, ik moest mijn sloeffen aandoen.

Dinsdag 8 mei ‘07
Mijn hand was weer dik en pijnlijk. Mijn voeten deden vandaag minder pijn dan gisteren.
Woensdag 9 mei ’07Vandaag verjaart mijn petekindje, ons Dana. Ik heb nog altijd een dikke hand.Donderdag 10 mei ’07Vandaag heb ik niet veel gedaan, omdat ik het zo in mijn rug en mijn gewrichten had.Zaterdag 12 mei ’07Ik ben vandaag met mijn ouders mee geweest, daar heb ik ontdekt dat ik mijn regels weer gekregen heb. Na een paar uur waren ze dan ook weer gedaan. Om half 6 belde Stijn om mij te komen halen, voor te gaan afwassen bij de BBQ bij het KAJ bij hun in de buurt. Na een tijdje voelde ik niets dan pijn in mijn handen. Het afwassen heeft geduurd tot 1 uur ’s nachts.

Zondag 13 mei ’07
In de voormiddag heb ik geslapen tot half 11. En in de namiddag heb ik gerust. Om 4 uur zijn we terug naar de KAJ gegaan, om terug gaan afwassen. Op een gegeven moment heb ik een bord laten vallen, omdat mijn handen zo’n pijn deden. Wij hebben afgewassen tot half 11. Toen naar huis. Met enorme gewrichtspijn. Vandaag heb ik weer een paar uur gebloed, ik denk dat ik mijn regels heb.
Maandag 14 mei ’07De pijn was niet veel beter dan gisteren. Dat kan ook niet na al dat geafwas dit weekeind. Ik heb al mijn regels.Dinsdag 15 mei ’07Mijn handen waren dik en mijn rug, was heel pijnlijk. Precies dat er weer een spier tussen zat. Ik heb mijn regels.Woensdag 16 mei ’07Mijn handen en gewrichten in het algemeen deden weer heel veel pijn. Ik heb mijn regels.Donderdag 17 mei ’07Stijn komt vandaag. En zo als het de gewoonte wordt deden mijn handen weer heel veel pijn. Ik heb mijn regels.

Vrijdag 18 mei ’07
Mijn handen, ja je weet het al, die deden weer pijn. Ik heb mijn regels.

Zaterdag 19 mei ’07
Vandaag heb ik niets gedaan, alleen naar de eerste communie geweest van het zoontje van Stijn zijn vrienden. Ik heb mijn regels.
Zondag 20 mei ’07Ik heb weer met de mixer gewerkt. Toen ik gedaan had met mixen was mijn hand weer heel dik. Ik denk dat ik weer een peesontsteking heb. Laat ons hopen van niet. Ik heb mijn regels.Maandag 21 mei ’07Mijn hand was nog altijd pijn lijk en dik. Ik heb nog altijd mijn regels.Dinsdag 22 mei ‘07Mijn hand is nog altijd opgezwollen, als gevolg nog maar eens een dag rust.

Woensdag 23 mei ‘07
Vandaag naar de dokter. Een vitamine spuit halen en de uitslag van mijn hand is weer een peesontsteking. Dus rusten.
Donderdag 24 mei ‘07Vandaag heb ik veel gepoetst. Mijn hand doe nog pijn.Vrijdag 25 mei ‘07Mijn regels zijn gedaan eindelijk. Mijn hand is nog dik. En nog maar een dagje rust.Zaterdag 26 mei ‘07Vandaag is het garageverkoop. Dus heel de dag rust en verkoop. Een goede gelegenheid voor mijn hand.

Zondag 27 mei ‘07
Vandaag nog een dag garageverkoop. Ik heb vandaag een halve dag gestreken. En mijn hand was weer heel dik.

Maandag 28 mei ‘07
Ook vandaag is het nog garageverkoop. Wij zijn vandaag even gaan kijken bij andere huizen, maar we waren zo terug. Ook had ik vandaag veel pijn in mijn gewrichten.

Woensdag 30 mei ‘07
Ik ben vandaag naar de tandarts geweest. Het viel allemaal wel mee (3gaatjes en tandvleesontsteking).
En voor iets anders te vertellen (????), weer pijn aan mijn hand en tenen.
Vrijdag 1 juni ’07Voor de dag af te sluiten was er een afscheidsreceptie bij het Rode Kruis. Ik vind het spijtig dat ik moet stoppen, maar ik kan niet anders. Ik de laatste tijd veel pijn (zo dat je kan lezen). Ik hoop dat ik die mensen nog zal zien. Ik ga het toch missen.

Zondag 3 juni ’07
Vandaag is het garageverkoop bij mijn zus, daar zijn we in de namiddag naar toe geweest. En ’s avonds naar het verjaardagfeestje van Hugo, Stijn zijn vader. Voor de eerste keer in lange tijd was mijn hand niet pijnlijk.

Dinsdag 5 juni ’07
Ik had last van mijn hooikoorts, daar heb ik al een paar dagen last van. Ik ben bij ons moe aardbeitjes en rabarber gaan halen.
Woensdag 6 juni ’07Deze namiddag en ’s avonds heb ik gelei gemaakt van de aardbeien, rabarber en bananen. Mijn hand deed bijna geen pijn maar ze was geweldig dik.Zaterdag 9 juni ’07Ik ben vandaag gestart als vrijwilliger bij de endometriose stichting. De mensen die ik heb ontmoet waren heel plezant om mee om te gaan. Het is te hopen dat we een hechte groep worden en dat we meer vrijwilligers bij krijgen. We zijn nu met 3 vrijwilligers in België.Woensdag 20 juni ’07Vandaag moet ik mijn urine opvangen want morgen weer naar Leuven. Ik moet mijn botten en gewrichten laten testen. Wat het inhoud weet ik niet. Het is een ramp om mijn urine op te vangen. Om 10 uur heb ik naar Leuven gebeld omdat ik niets heb kunnen opvangen, omdat ik er telkens stoelgang bij heb.Donderdag 21 juni ‘07Vandaag naar Leuven. Voor mijn botten en gewrichten dacht ik, maar dat was niet waar. Ik moest een botscan laten maken voor te zien hoeveel kalk ik nog heb in mijn botten. Het resultaat was: nog net genoeg om mijn botten niet te laten breken. Nu moet ik de 24ste juli ’07 naar de reumatoloog.Dinsdag 26 juni ‘07Vandaag terug naar Leuven. Ditmaal naar de gynaecoloog. Die hebben eigenlijk niets nieuws te vertellen. Maar wel dat ik mijn maag terug groter moet laten maken. Ze zeggen dat ik daar mijn bloedarmoede van krijg. Dat is wel heel raar want ik heb mijn maag verkleining al van 2003. Afwachten wat de huisarts er morgen van zegt.

Woensdag 27 juni ‘07
Allé vandaag naar de huisarts. Daar vertelde ik wat ze in Leuven vertelde en over mijn maag. De dokter zei dat het niet kon en dat ik het best mijn dokter van mijn maag raadpleegde. Dus thuis gekomen en naar die dokter gebeld om een afspraak te maken. Daar mag ik op maandag 2 juli ’07 naartoe.

Maandag 2 juli ’07
Vandaag naar de dokter van mijn maag. Daar heb ik eens goed nieuws gekregen in al die tijd dat ik naar de dokters aan het lopen ben. Ik moet een afspraak maken in het ziekenhuis in Geel om een foto te maken van mijn darmen. De dokter vertelde dat ik na die foto moet terug komen en dat hij mij 90% kans geef om te genezen. Als dat geen goed nieuws is. Terug naar deze dokter maandag 16 juli ’07.
Woensdag 4 juli ’07Vandaag heb ik naar het ziekenhuis van Geel gebeld. Ik heb een afspraak op maandag 9 juli ’07.

Maandag 9 juli ’07
Ik moet deze voormiddag foto’s van mijn maag laten maken. Het zou normaal maar 1 ½ uur duren. Ik moest om 9 uur daar zijn. Om 12 uur belde ik naar huis om te zeggen dat het gedaan was. De pap die ik moest drinken wou niet zakken. Ik mocht niet naar het groot toilet gaan en ik moest heel dringend. Na veel zagen mocht ik dan wel gaan. Toen zei die persoon die de foto’s maakte dat het nu wel gezakt was tot waar het moest zijn. Ik moet wel veel drinken als ik thuis ben dat alles vlug gezakt is.
Maandag 16 juli ’07Vandaag terug naar de dokter van mijn maag. Daar ben ik wel verschoten aan mijn darmen is niets aan. Mijn dunne darm werkt wel iets vlugger dan normaal maar mijn dikke darm is in orde. Hoe het komt dat ik zoveel naar het wc moet kan hij niet aan uit. Nu heeft hij gebeld om een spuit te laten zetten. Dit om minder naar het wc te moeten gaan. Ik moet binnen een maand terug komen en onder tussen opschrijven wat ik eet en hoeveel keer ik naar het groot toilet moet gaan.

Dinsdag 17 juli ’07
Ik ben vandaag een schriftje gaan kopen om alles in op te schrijven. Deze avond komen ze mijn spuitje geven.
Donderdag 19 juli ’07Vandaag heb ik naar de huisarts gebeld om te vragen of hij de pil niet wou voorschrijven, want ik heb vandaag al voor de 4de week mijn regels. Gelukkig wou hij dat doen.Dinsdag 24 juli ‘07Vandaag ben ik mijn botten en gewrichten moeten laten na kijken in Leuven. De uitslag is soepele gewrichten. Dat is voor een stuk goed nieuws. Dat betekent geen reuma, maar regelmatig ontstekingen in de botten en gewrichten.Zaterdag 11 augustus ’07Carina van de endometriose stichting van de Belgische afdeling komt naar hier. Wij hebben samen aan het werken geweest aan de folder voor de scholen. Zij heeft mij ook de raad gegeven om een gynaecoloog te zoeken hier in de buurt om mijn baarmoeder en eierstok weg te halen.

Maandag 13 augustus ’07
Ik heb een gynaecoloog gevonden in Geel. Ik heb deze avond een afspraak. Het resultaat is: ik heb terug endometriose maar 10 keer erger dan in december 2005. Ik heb nu endometriose van in mijn baarmoedermond tot op mijn nieren. Hij gaat naar Leuven bellen en iemand voor de darmen voor de operatie uit te voeren. Morgen weet ik meer.
Dinsdag 14 augustus ’07Ik heb terug naar de gynaecoloog gebeld in Geel. Hij vind niemand van de darmen en heeft naar Leuven gebeld. Hij raad mij aan om regelmatig mijn baarmoeder te kuisen en pilletjes te nemen om mijn regels niet meer te krijgen. Of naar Leuven te gaan om mijn baarmoeder te laten uitbranden om zo mij regels niet meer te krijgen. En zo mijn endometriose te laten afnemen in de hoop dat na een paar jaar mijn baarmoeder en eierstok te kunnen weg nemen. Nu mag ik
beslissen wat ik ga doen!!!

Donderdag 16 augustus’07
Ik heb beslist de operatie in Geel te laten doen. Ik bel morgen om mijn beslissing mee te delen. Ook Stijn sta achter mijn beslissing.
Woensdag 22 augustus’07Het is zo ver ik moet om 11.30 uur in Geel zijn. Ons ma rijd mee, ik had liever gehad dat Stijn het was maar ja hij kon geen verlof krijgen. Om ongeveer 13.30 uur zijn ze mij komen halen om mijn baarmoeder te kuisen. Ik werd al wakker om 14.30 uur. Het was raar om wakker te worden. Ik barste in tranen uit en het raarste is dat ik niet weet waarom. Rond 17 uur mocht ik naar huis. Omdat ik een wonde heb in mijn baarmoeder bloed ik nu wel.

Vrijdag 31 augustus’07
Deze voormiddag moet ik terug op controle in Geel. Ik bloed nog altijd. Volgens de dokter is dit normaal en zal ik blijven bloeden tot de wonde genezen is. De dokter vertelde ook nog dat alles goed was en dat ik volgend jaar in augustus maar moet terug komen op controle. Maar als er iets abnormaal is moet ik vroeger terug komen.
Dinsdag 20 november’07Ik moet vandaag op controle in Leuven. Het raarste is dat ik niet weet wat ik daar moet gaan doen. Ze hebben gezegd dat ik nog altijd op de lijst sta om geopereerd te worden. Ze willen dus ook niet mijn baarmoeder en eiertak weg te nemen. Ze vinden mij daar te jong voor. Als je weet dat al de endometriose en baarmoeder en eiertak weg zijn de ziekte stopt, weet ik niet waarom ze dit niet doen. Ook zeggen ze dat ik op latere leeftijd misschien nog kindjes wil en als alles weg is gaat dat niet meer. Maar in Geel zeggen ze dat ik nog zwanger kan raken maar dat het vruchtje na eer paar maanden dat toch afkomt omdat mijn baarmoeder niet kan uitzetten.
Ik ben altijd in de war als ik naar Leuven op controle geweest ben. En moet ik de verwerking dat ik geen kinderen kan krijgen opnieuw beginnen. De pijn in mijn gewrichten meer bepaalt in mijn handen blijft. Maar in mijn ander gewrichten heb ik bijna geen last. Hopen dat het zo blijft.
Donderdag 13 december ‘07Ik heb vandaag voor de stichting gewerkt. Ik heb persberichten rondgestuurd en 1 krant is komen foto’s maken. In de namiddag ben ik beginnen bloedden. Ik dacht dat het van de stres was. Ik heb naar de huisarts gebeld om te vragen wat ik moest doen. Ik moet dus een half hormoon pilletje extra bij innemen. Afwachten dus.

Donderdag 20 december ‘07
Het is ondertussen een week later en het bloedden is van vandaag gedaan. Gelukkig maar.

Donderdag 3 januari ’08
Sinds 20 december heb ik geregeld 1 à 2 dagen gebloed. Ik ga morgen naar de gynaecoloog in Geel. Afwachten maar!!!!

Vrijdag 4 januari ’08
Ik ben vandaag naar de gynaecoloog geweest. Het was redelijk nieuws. Zoals ik verwacht had, heb ik het terug in mijn baarmoeder en baarmoederhals. Nu zal ik waarschijnlijk in augustus dit jaar terug onder het mes in Geel. Ik hoop dat ik in Leuven dan al gehoord heb dat ze daar tegen mijn baarmoeder en eiertak wegnemen. Ik ben al die rommel zo moe. Ik heb meer en meer pijn. Zowel in mijn gewrichten en botten als in mijn buik. Je kan het misschien raar vinden maar tegen wie moet ik daar altijd over zeveren. Je kunt dat eens zeggen en tegen de dokter maar wat kunnen ze er aan doen. Ik heb onlangs vertelt dat ik terug wou gaan werken. Ik weet alleen niet hoe ik het moet doen. Mijn lichaam laat het gewoon niet toe.

Zondag 6 januari ‘08
Wij zijn vandaag nieuwjaar gaan vieren met mijn petekindje. Zij heeft nog een broer. Ik heb zo graag een kindje, maar besefte vandaag dat ik er niet tegen kan, tegen het lawaai dat zij maakte. Ik vind het erg of het te zeggen, maar ik was blij dat ik terug thuis was. Terug rustig in de zetel.
Dinsdag 8 januari ‘08Vandaag heb ik weeral gebloed. Wat moet ik er toch aan doen??Zaterdag 19 januari ‘08Het is vandaag weer zover, ik bloed weer. Ik ben donderdag gaan solliciteren ik was helemaal op toen ik thuis was. Ik ging juist over eieren. Al mijn gewrichten deden pijn. Ons ma zei nog wat ga je doen als je gaat werken. Ik was gaan zien om de job om thuis te strijken voor mensen. Ik vind die job heel goed want dan kan ik rusten als het moet. En ik heb gezegd dat ik maar voor 20 uur wil werken.Zondag 20 januari ‘08Het word eentonig ik bloed weer. En ik ben er toch zo ziek van.

Vrijdag 25 januari ‘08
Ik geef het op. Ik heb dinsdag, donderdag en vandaag gebloed. En nu heb ik de griep ook nog.
Donderdag 14 februari ‘08Vandaag is het valentijn. Stijn verwent mij vandaag weeral en wat moet ik zeggen "sorry schat vandaag niet ik bloed weeral". Ik ben zondag begonnen met 1 hormonenpilletje in plaats van 2. En dit is het resultaat.

Zondag 17 februari ‘08
Ik bloed nog altijd. Ik ga vandaag terug overschakelen op 2 pilletjes. Ik ben heel week ziek geweest. Ik heb het gevoel dat ik mijn regels heb.
Donderdag 6 maart ’08Ik heb gisteren te hard geroepen tegen de huisdokter. Ik zei nog dat het al een tijdje geleden is dat ik nog gebloed heb. De dag na dat ik met 2 pilletjes ben begonnen, heb ik niet meer gebloed.

Dinsdag 18 maart ’08
Ik was zenuwachtig gisteren en vandaag omdat ik vandaag terug moest gaan solliciteren en ik heb al 2 dagen gebloed.
Zondag 23 maart ’08Vandaag is het Pasen. Ik heb vrijdag en vandaag weeral gebloed. Wat ben ik dan toch altijd zo ziek. Als ik ga bloeden dan krijg ik z’n buikpijn die verraad dat ik ga bloeden.Zondag 30 maart ‘08Vandaag word ik 31 jaar. Nu op mijn verjaardag hoor ik dat mijn zus al 7 maanden aan het proberen is om zwanger te worden. Ze zat ermee in wat ik ervan vind. Ik zei dat ze niet naar mij moet zien, dat ze hun gevoel moet volgen.Zaterdag 5 april ’08Het is al zover ze is zwanger. Het moet nog maar pas zijn, want op mijn verjaardag was het nog niet zover. Ik heb echt gemengde gevoelens erover. Ik ben blij voor haar en op een ander manier voel ik jaloezie.

Vrijdag 11 april ’08
Ik ben vandaag naar de gynaecoloog geweest in Geel. Mijn endometriose is niet veel gegroeid, maar toch. Ik heb hem gevraagd om mij te helpen in Leuven om alles weg te halen, baarmoeder en eierstok inbegrepen. In mijn grootste verbazing zei hij dat hij mij ga helpen. Ik heb er ook gemengde gevoelens over. Ik ben blij dat er iemand is die mij wil helpen, maar toch. De schrik komt er nu pas goed in. Ik vertelde het tegen Stijn, mijn vriend, en die zei dat ik het mag doen op voorwaarde dat ik er niet van sterf. Zolang ik weet dat mijn zus zwanger is gaat er niets anders door mijn gedachte, "zus zwanger". Wat moet ik toch beginnen.
vrijdag 18 april ’08Heel de tijd dat mijn zus zwanger is, zwijgen mijn ouders er niet over. Zouden ze weten hoe ik mij voel. Ik moet volgende maand naar Leuven en hopelijk weten we dan wanneer er alles word uitgehaald. Ik heb het gevoel dat ik Stijn wil knuffelen en niet meer los te laten. Het gevoel dat het een van de laatste keren is. Maar met wie kan ik daar over praten. Wie kan me helpen???? Wie wil me helpen????Dat is nu nog de vraag. Ach ja het gevoel zal weer wel verdwijnen zeken. Allee dat hoop ik maar.

Vrijdag 9 mei ‘08
Vandaag naar Leuven om een echo te maken. Daar vertelde ze mij dat ik een cyste heb 1 in mijn baarmoeder van 8 cm en 1 op mijn eiertak van 16 cm.

Dinsdag 13 mei ‘08
Vandaag naar de gynaecoloog in Leuven. Daar heb ik eigenlijk niets te horen gekregen over de echo. De uitslag zou zijn in hun ogen een operatie binnen 2 jaar voor alle endometriose weg te halen. Maar ik heb het kunnen geregeld krijgen dat alles word weggenomen, zowel mijn baarmoeder, eiertak, alsook alle endometriose. Ze zij me dat ik wordt doorverwezen naar een ander gynaecoloog die doe normaal alleen kankergezwellen weg. Maar ze hebben me gezegd dat ik geen kanker heb. Operatie zal zijn tussen september en oktober dit jaar. Wat kan het nu wel snel.

Maandag 2 juni ‘08
Vandaag naar de nieuwe gynaecoloog we hebben daar een positief gesprek gehad. De operatie zal doorgaan na een darmonderzoek. Normaal eind juli begin augustus. Darmonderzoek gaat door op woensdag 9 juli ‘08
Vrijdag 6 juni ’08Vandaag heb ik de brief aangekregen van Leuven ik word op 14 juli ’08 geopereerd. Wat ga het allemaal zo snel nu. Ik heb gehuild van geluk, maar ook al van het verlies dat ik zal hebben. Ik bedoel daarmee het is zo definitief nu dat ik geen kinderen kan krijgen.Zaterdag 21 juni ‘08Vandaag komt Stijn thuis van vakantie. Ik heb een hele week gehuild. Zolang dat hij weg was. Ik weet niet hoe ik met mijn gevoelens om moet gaan. De operatie zal vlug daar zijn.

Maandag 30 juni ‘08
De dag van de operatie komt dichterbij. Ik word meer emotioneler en ween bijna de hele dag (toch zeker als er niemand bij is).
Maandag 14 juli ‘08Vandaag ga ik binnen. Wens mij geluk.!!!!!!!Maandag 28 juli ‘08Ik ben thuis eindelijk. Maar de miserie is nog niet afgelopen.
WAT HEBBEN ZE GEDAAN TIJDENS DE OPERATIE:
-(hopelijk) alle endometriose weg gehaald
-mijn baarmoeder is weg
-mijn eierstokken zijn weg
-een stuk van de schede is weg
-ik heb een stoma van de dunne darm want mijn dikke darm is ontstoken en een stukje is geperforeerd
-ik heb ook 2 stents in de urinewegen
-ik heb ook een wondje onderaan in mijn buik, daar moeten ze een wiek komen steken.
Nu heb ik de vraag hoe ga ik de tijd die ik heb met mijn stoma door geraken?? Ik zou hem normaal maar voor 3 maanden hebben. Laat ons hopen want ik heb in het ziekenhuis niets dan miserie gehad ermee. Zo ging de plaat los en komt de stoelgang er onder door. Ook heb ik het moeilijk met de gedachte dat ik geen kindjes kan krijgen. Ik had gehoopt dat het na de operatie beter zou gaan. Maar ik zal weer eens te vlug willen gaan het zal tijd nodig hebben. En die wil ik niet geven. Deze avond komt ook de thuisverpleging. Die moeten 2 keer op een dag komen.
Vandaag zijn mijn ouders naar de apotheek geweest om stoma’s te halen, maar die moeten ze bestellen.
Woensdag 30 juli ‘08Vandaag zijn mijn ouders terug naar de apotheek geweest voor de stoma’s. Ze hadden ze bij en vroegen 100€ en in het ziekenhuis zeiden ze dat de stoma’s gratis waren.!! Ik dacht dat ik het kreeg, zoveel geld en als ik dat regelmatig moet gaan halen!! Ze hadden maar voor een kleine week bij. Je zal denken ze zegt niet over haar gewrichten. Die doen nog altijd pijn.Dinsdag 5 augustus ‘08Vandaag uitloop maken voor mij stoma. Ik zou naar Turnhout moeten, naar de zorgwinkel en die kunnen ervoor zorgen dat ik de stoma’s gratis heb. Die mensen hebben een vertegenwoordiger langs gestuurd voor te kijken welke stoma’s ik het beste kan gebruiken. En hij ga er dan voor zorgen dat ik die heb.

Donderdag 14 augustus ‘08
Vandaag trouwt An de zus van Stijn (mijn vriend). Daar is er een barbecue om te eten. Het probleem is dat ik geen rauwe groenten mag eten. Ik ga toch proberen, maar een heel klein beetje. Stijn zei dat ik maar meer vlees moet eten. Afwachten wat het word. De thuis verpleging komt deze avond naar Stijn zijn ouders om mij te verzorgen. Dus alles maar meenemen. Ik heb nog altijd problemen met de stoma.

Zondag 28 augustus’08
Ik had al zoveel keer gehad dat de stoma gelekt had en als ik weg ga neem ik al een zak mee voor te vervangen. Nu vandaag moesten we op de voetbal gaan eten, want dat was bestelt voor de operatie en ik had toen een zalm schotel genomen. Alleen dat is een koude schotel met zalm, probleem dus!! Ik heb dan toch een deel groenten opgegeten en ik voelde op dat moment niets. Maar omdat ik elke dag pijn heb aan de streek van de stoma zei ik tegen Stijn zijn ma dat het vandaag meet pijn deed dan anders. Ze zei voor goed te doen dat ik op bed maar even moet rusten. Ik ben in slaap gevallen en een paar uur later ben ik wakker geworden. Ik zag op eerste zicht dat er boven aan de stoma stoelgang was blijven zitten, maar dat gebeurt nog en als ik dan recht sa zakt alles. Alleen was dit nu niet het geval. Ik ging naar het toilet om te plassen en dan de zak leeg te maken. Toen ik op het toilet zat vond ik dat het zo rook naar stoelgang en ik keek onder mijn T-shirt. Ik zag dat de plaat was los gekomen en dat de stoelgang langs alle kanten er onder uit kwam. Ik toen Stijn geroepen om een handdoek te brengen en een plastiek zak, om de stoma in te doen. We zijn in allerijl naar huis gekomen en de thuisverpleging op gebeld. Ik vond dat het lang duurde voor ze hier waren. Maar ik zag wel dat de stoelgang zo hard was, als het de darm helemaal gepasseerd had. Daarom was heel waarschijnlijk en met de warmte de plaat los gekomen. Na dat de thuisverpleging geweest was, was het probleem opgelost.
Zaterdag 4 september ‘08Ik ben naar ons moe geweest met ons ma. Ik dacht: ik neem geen zak mee zolang zijn we toch niet weg. Maar wat was het geval. Je kunt het misschien al raden. Wij zitten te praten en ons ma zegt dat we weg zijn en ze gaat nog vlug naar het toilet. Ik sta recht toen ze terug was en op een of ander manier leg ik mijn hand op mijn stoma en ik voelde dat het nat was. Ik vlug naar het toilet en zag daar dat mijn broek en mijn T-shirt nat was. Ik heb toen rustig die zak leeg gemaakt en gaan zeggen dat we naar huis moesten in plaats van gaan te winkelen en zei ook waarom. Natuurlijk moest iedereen mijn T-shirt zien. Ik had zo iets van moet iedereen een T-shirt zien die met stoelgang vol hangt. Ik vond dat eigenlijk niet zo plezant. Nu ik die stoma heb, denk ik niet zoveel aan kindjes, ik maak me meer zorgen om die stoma, maar als ik een klein kindje zie doet het wel pijn. Maar die pijn is niet meer te vergelijken met vroeger. Ze is minder geworden.

Zaterdag 13 september ‘08
Vandaag verjaart Tommy (de man van mijn zus). Er was een verjaardagfeestje geplant. Heel de familie was aanwezig. En je kan het misschien al raden. Ja, ik had weeral een lek. Gelukkig was het een kleintje, zodat niemand het had gezien en ik kon het pas verversen na dat iedereen weg was. Dus een heel kleintje. Maar het moest gedaan worden want wij werden verwacht op een ander feestje namelijk het Rode Kruis Meerhout bestaat dit jaar 50 jaar. Gelukkig had ik daar geen problemen.

Maandag 22 september ‘08
Vandaag zijn mijn zus en haar man geweest. Ze hadden goed nieuws bij. Ik word meter!!!!! Goed hé. Begin december ’08 word ze geboren.
Vrijdag 27 september ‘08Vandaag naar Leuven een darmonderzoek en ’s avonds de uitslag. Ik word zo snel mogelijk geopereerd. Ik mag maandag bellen.Maandag 29 september ‘08Vandaag gebeld naar Leuven. Ze weten nog niet wanneer ik geopereerd word (mijn stoma weggehaald).Woensdag 1 oktober ’08Het is half 11. Ze hebben gebeld (die van Leuven). Ik moet om 15 uur daar zijn en word morgen geopereerd. Wens me succes.

Maandag 6 oktober ’08
Ik ben terug thuis. De operatie is goed gegaan. En de pijn is dragelijk, je voelt wel dat ze erin gewerkt hebben en dat is het dan.

Maandag 13 oktober ’08
Ik ben gisteren gaan douche en vandaag ziet de wonde heel rood. En ik heb veel pijn.

Dinsdag 14 oktober ’08
Vandaag naar de huisarts. Ik krijg mijn vitamine spuit, er word bloed getrokken en de draadjes worden er uit gehaald (dat dacht ik toch). Nu is de wonde ontstoken en blijven de draadjes zitten en moet ik antibiotica in nemen.

Dinsdag 21 oktober ’08
Joepie de draadjes zijn eruit. Ik heb pijn gehad tot zondag. En nu kan ik stilletjes aan mijn werk hervatten. Alleen niets heffen tot 2 december ‘08
Maandag 3 november ’08Vandaag naar de gynaecoloog geweest in Leuven. Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar alles was goed. Alleen is er een naadje van het naaien binnen in me. Gelukkig doe het geen pijn. Ik word wel gecontroleerd elk half jaar moet ik in Leuven op controle blijven komen. Met de pijn in mijn gewrichten zal ik moeten leren leven.Vrijdag 7 november ’08Vandaag naar de dokter van de darmen in Leuven. Ik was nog zenuwachtiger dan maandag. Hij heeft naar mijn buik gezien en een beetje geduwd op mijn buik. Het resultaat is dat het goed is. Gelukkig moet ik niet meer komen naar deze dienst. Hij heeft wel gezegd als er klachten zijn dan moet ik zo snel mogelijk terug komen. Dus met andere woorden hebben ze gezegd dat ik gezond ben. Laat ons hopen. En nu opzoek naar werk. Ik zou graag thuis strijken. Omdat het iets is wat ik nog goed kan en dan kan ik rusten wanneer het nodig is. Want misschien (hopelijk niet) komt de endometriose terug

Dinsdag 11 november ’08
Wij zijn vandaag gaan eten bij mijn zus, die heeft frituur. Toen we daar kwamen zat er een tante en ons moe, maar ook een vriendin met haar kindje van mijn zus. Dat kindje zag me en kwam naar mij, naar tante Wendy want zo noemt haar moeder mij. Ik dacht dat ik het kreeg, ik heb ze opgepakt (normaal mag het nog niet) en terug gedaan naar haar moeder. Ik heb ook gezegd dat ze moest eten en dan pas naar mij komen. Gelukkig had de moeder het door dat ik het moeilijk had.

Donderdag 13 november ’08
Vandaag zijn ik en mijn vriendin gaan "winkelen" in Hasselt. Dat hadden we tegen iedereen gezegd, maar in werkelijkheid ben ik gaan solliciteren. Ze hebben gezegd dat ik na de feestdagen moest terug komen, dan moet ik proeven gaan doen en als die goed zijn kan ik daar gaan werken. Het is wel niet wat ik wil, dus zoeken we verder.
Zaterdag 15 november ‘08Vandaag zijn we voor een appartementje gaan kijken. En nog wel in St. Truiden, een ander provincie. Het appartementje was heel gezellig en klein. Het is kleiner dan waar ik nu woon. Ach ja, waarom zo’n groot appartement. Ik heb ook gebeld naar het immo – kantoor om te vragen wat ik nodig heb om daar te komen wonen. Ik heb afgesproken om dinsdag die papieren te brengen.

Dinsdag 18 november ‘08
Ik heb de papieren binnen gedaan in het immo – kantoor. Ik krijg in de week te horen of ik het appartementje heb. Ik heb de stad gaan verkennen . Het was wel moeilijk om in een vreemde stad rond te lopen. Ik was bang dat ik de weg niet meer wist. En waar ik bang voor was gebeurde ook wel. Ik heb mij ingeschreven bij een interim daar hebben ze mijn beloofd, als ik ginder woon en mij terug aanmeld, dan heb ik binnen de 14 dagen strijkwerk bij mij thuis. Ook heb ik vandaag te horen gekregen dat ze het gebouw waarin ik nu woon dat ze het gaan verkopen. Zaterdag komt iemand langs om te kijken wat kosten er aan zijn.

Woensdag 19 november ‘08
Safira verjaard vandaag. Ze zijn komen kijken naar de ketels voor de mazout, ik denk om ze goed te keuren. Ze zijn daar een ganse namiddag aan bezig geweest.

Donderdag 20 november ‘08
Ik heb het appartement. Dinsdag de papieren tekenen. Safira is haar cadeautje komen halen. De dag kan niet meer stuk.
Zaterdag 22 november ‘08Deze namiddag zijn ze komen kijken naar het hele gebouw hier. En het was iemand van een immo – kantoor. Ik vond het niet plezant want ze namen foto’s. Ze vroegen of we er iets op tegen hadden. Ik had zo iets van doe maar, zolang ik er niet opsta.Dinsdag 25 november ‘08Ben naar het immo – kantoor geweest. En rechtstreeks naar huis. Ik ben nadien met de aangetekende brief de huur gaan opzeggen.Woensdag 26 november ‘08Vandaag voor eerst in heel lange tijd weer pijn in mijn gewrichten. Het is aan mijn voeten. De gewrichten waar mijn tenen aan mijn voeten komen. Het was raar ik dacht dat ik ervan af was.Vrijdag 28 november ‘08Ik ben meter geworden vandaag. Ons ma belde om half 8 dat mijn zus binnen was van 6 uur. En om 7 uur had ze 3 cm opening. Om half 10 liet ze weten dat ze 5 cm opening had. En toen niet meer van haar gehoord. Het is een hel geweest. Om 13.30 uur liet ze weten dat ons Hanne geboren was. Van 11.20 uur, zo woog 2.860kg en was 46 cm groot. Ik ben dan gaan kijken en heb het mogen vast houden. Het is zo’n klein prutske.

Dinsdag 2 december ’08
Ik heb vandaag het pakje gaan afgeven. Ik heb ook iets meegenomen voor de grote zus natuurlijk. Ik heb ons Hanne weer mogen nemen. Ik heb met mijn hand onder haar poepje aan het wrijven geweest en dan was ik aan het zeggen "dag mijn prutsemieke" en dan moest ze lachten. Telkens als ik iets zei met prutsemieke dan moest ze lachten. Mijn zus vroeg aan mij moeder of het kwam of ze het wist dat we tegen haar bezig waren of dat ze naar de engeltjes lachte. Mij moeder dacht dat ze naar de engeltjes lachte. Dat viel wel tegen. Ik had liever gehoord dat ze mij al kende.
Woensdag 3 december ’08Ik heb sinds woensdag weer pijn in mijn gewrichten. Het is telkens als ik even wandel of de trap op ga. Ik heb ook rond gebeld om van alles te regelen voor de verhuis. Ik heb ook al zoveel ingepakt.

Donderdag 4 december ’08
Ik heb vandaag ontdekt dat alles wat ik heb ingepakt voor de verhuis is nat geworden. Het is binnen geregend. Dat is niet plezant als je dat ontdekt. Nu heb ik alles aan het verhuizen geweest van de slaapkamer naar de living. Ik mag van dinsdag terug heffen. Maar ik had het beter niet gedaan. Nu heb ik pijn aan de wonde van de stoma. Hopelijk gaat het morgen beter.

Zondag 7 december '08
Vandaag word ons Hanne gedoopt. Ik ben de meter en mijn vader de peter. Toen de mis bezig was vroegen ze op een gegeven moment of ik echt de meter wou zijn en ik zei "ja" en ben beginnen wenen. Ik had al eerder gezien dat mijn moeder het moeilijk had. Stijn was aan het filmen en ik dacht "ik moet met mijn rug naar hem gaan zitten want anders sta ik er met tranen op." En dat is toch niet mooi voor herinnering . Toen de mis gedaan was zijn we bij mijn zus gaan eten. Even later naar huis. Gelukkig mocht ik ons Hanne ook even vast nemen. Ik ben toch zo jaloers als iemand anders van de familie ze heeft. Ik wil ze nog altijd meenemen.

Dinsdag 9 december '08
Vandaag heb ik ons Hanne terug gepakt. Het is zo'n zalig gevoel als ik ze heb. Ik heb ze vandaag voor het eerst horen wenen. Mijn hart bloede, ik wou mee wenen. Het doe nog altijd pijn als ik ze moet afgeven.

Donderdag 11 december '08
Ik heb weer pijn. Het is in de streek van de wonde van de stoma. Nu weet ik niet of het van de wonde op mijn buik is of van de wonde in mijn darm. Ik moet volgende week toch naar de dokter. Ik zal het daar maar vragen. Het kan misschien zijn van de dozen de heffen (van de verhuis).

Zondag 14 december '08
Ik heb vandaag pikante champignons - peperroomsaus gegeten. Ons ma zei dat het geen pikante saus is. Maar na 1 hap kon ik het niet meer houden dat mijn mond zo brand. Ik heb heeeeeel veeeeel water gedronken.

Maandag 15 december '08
Ik vandaag tehoren gekregen dat ik volgende week de sleutel mag gaan halen. JOEPI.

Woensdag 17 december '08
Vandaag is het een echte rot dag. Niets lukt!!!! Ik heb het enorm koud, kan mij niet verwarmen. Laat alles vallen. Heb nogaltijd pijn aan de wonde van de stoma. En als dat nog niet genoeg is laat niemand mij met rust! De huisbaas belde voor de 2de kerstdag langs te komen en ik verhuis pas de 2de januari volgend jaar. Het is juist of ik echt buiten moet. Ik vind het erg morgen moet ik naar de huisarts en die is ook mijn huisbaas. Ik ben vandaag tegen zijn vrouw uitgevlogen. Ik wil morgen niet gaan. Maar ik moet wel. Ik moet een vitamine spuit hebben. Het is de laatste keer dat ik naar hem ga als huisarts. Vorige maand heb ik gevraagd voor mijn dossier in orde te maken en ik weet nog niet welke huisarts ik ga nemen. Nu is de vraag of ik mijn dossier mee krijg. Zijn vrouw zegt van niet. Afwachten dus.

Donderdag 18 december '08
Ik ben vandaag naar de huisarts geweest. Het ging er heel koel aan toe. Hij heeft gewoon zijn werk gedaan en niets meer, anders vraagt hij al eens hoe het met de familie is en nu niet. Hij was alleen geïntereseert in mijn ziekte voor de rest niet. Hij heeft de spuit gezet en mij gewogen bloeddruk en polsslag genomen. Alles was goed, behalve het gewicht (ik was 2 kg bijgekomen). Toen ik moest betalen heeft hij mijn dossier gegeven, zonder dat ik er naar vroeg. Ik heb volgens mij zijn vrouw gisteren gekwetst, omdat ik het kreeg zonder vragen. Ik heb wel een papier moeten tekenen dat ik het meegenomen heb. Wij hebben ook afgesproken dat zij als huisbaas de 2de kerstdag gaan langskomen. Dan zal ik ook weten of ik kans maak om mijn waarborg gaat terug krijgen. Ik heb wel niets gezegt over mijn pijn aan mijn buik. Ik heb vandaag nog last, maar een beetje minder dan gisteren.

Vrijdag 19 december '08
Ik heb vandaag nog een beetje ingepakt voor de verhuis. Ik heb nog altijd pijn aan mijn buik. Ik ga het toch volgende maand tegen die nieuwe dokter zeggen. Want zo kan het niet verder. Ik hoop eigenlijk dat het daar tegen die pijn toch over is. Het is begonnen, als ik er over na denk, toen ik de dozen ben beginnen inpakken voor de verhuis. Misschien wat vlug beginnen heffen. Het was vandaag op sommige momenten zo erg dat ik moeite had om recht te lopen. Dat het maar vlug januari is. Dat de verhuis maar vlug achter de rug is.

Maandag 22 december '08
Vandaag heb ik gebeld om te vragen of ik morgen de sleutel mag komen halen. En wat antwoord krijg ik nee. Je moet vandaag nog komen. Ik was opgestaan met een raar gevoel en dat gevoel bleef maar. Om 11.30 uur dacht ik "ik ga even bellen naar het immo-kantoor, want ik heb nog niets gehoord." En wat hoor ik daar: "Ik zit op u te wachten." Dus vlug andere dingen aan en naar de trein. Ik was nog juist optijd om de trein te halen. Om 18 uur was ik terug thuis.

Dinsdag 23 december '08
Mijn zus verjaart vandaag!!!! Ik heb in het weekeind een verjaardagskaart met de pc verstuurt. Nu een berichtje met de GSM want anders leest ze het niet. Met mijn moeder naar het ziekenhuis geweest, ze moest onderzoeken laten doen. Ze heeft namelijk spataders in haar been. En bij mijn zus gaan eten, ze heeft voor het eerst zelf gekookt voor ons. Alle niet uit de frituur natuurlijk. Want dat doet ze veel. Ze heeft ook een frituur, zo'n goed frituur dat we nergens anders nog gaan. En als je zo hoort zijn er veel zo.

Woensdag 24 december '08
Ik heb deze voormiddag op ons Lisa gepast. Want mijn zus moest met mijn prutsemieke "ons Hanneken" naar de kinderarts. Ze moet hoesten en heeft iets op haar tongetje. Gelukkig was het niet erg. Maar ze hadden ons wel bang gemaakt. Dat op haar tongetje "hoe dat ze het uitschelde weet ik niet meer" was misschien wel erg, ze zouden iets laten weten als ze binnen moest. Maar ze hebben niets laten weten. Van pijn bij mij: NIETS GEVOELD VANDAAG. maar het is toch zo erg als ik vertrek. Ik wil ze nogaltijd, allebei (mijn zottemus, ons Lisa en mijn prutsemieke, ons Hanneke).

Donderdag 25 december '08
Goedemorgen dagboek. Ik weet ik ben er vroeg bij vandaag. Maar ik wil U een zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig kerstfeest wensen. Vandaag moet ik eerst naar mijn schoonouders (de ouders van Stijn) en daarna naar ons moe (mijn grootmoeder). Dus heel de dag eten. En dan ga ik deze avond geen fut meer hebben om te schrijven.

Zalig kerstfeest iedereen

Vrijdag 26 december '08
Deze morgen is de huisbaas geweest. Nu weet ik wat ik moet doen om de waarborg terug te krijgen. Zo komen er regendruppels aan het plafond als het regend. Nu moeten we het plafond volledig afwassen, zodat er niets te zien is. En voor de venster hebben we zilverpapier hangen (voor de warmte) en dat moet er af. En alles proper maken. Dan zouden we normaal gezien de waarborg terug krijgen. Nu hebben we (ik en Stijn) de hele dag aan het poetsen geweest in de slaapkamer aan het plafond. Het was nog erger dan we gedacht hadden. De rest een andere keer hoor. Op dinsdag 6 januari '09 komen ze de sleutel halen.

Zaterdag 27 december '08
Vandaag hebben we (ik en Stijn) de vensters prober gemaakt. Dat heeft de hele dag geduurd. Ik dacht dat het simpel was. Wij dachten het papier afdoen en poetsen. Maar dat dacht je maar. We hebben 2 bussen anti-kalk er op gespuit. En nu moet ik die vensters nog eens poetsen. Voor de vegen. De kalk is er af en dat is het dan. Mijn vingers doen heel veel pijn, van het product en van de zelfde houding. Maar morgen is er nog een dag

Maandag 29 december '08
Vandaag heb ik de badkamer onderhanden genomen. Ik heb ook bijna alles ingepakt, wat nog ingepakt moest worden. Alleen mijn kleren, wat borden en kookpotten. Juist genoeg om toe te komen deze dagen. Ik heb weer wel pijn aan mijn wonde van de stoma. Ik vraag me soms af of het de wonde aan de buiten kant is of binnen kant. Zo lijkt het binnenkant de pijn en buitenkant de jeuk. Volgende maand aan de dokter maar vragen wat ik moet doen. Zou het misschien komen van de stres, of van het inpakken. Ik weet het niet.

Dinsdag 31 december '08
Alles is ingeladen. Klaar om te verhuizen.
Tot 5 januari '09 dan heb ik terug internet.

Prettige feesten, een goede gezondheid en veel lol gewenst in 2009

Maandag 5 januari '09
Hier zijn we terug. Wat is er allemaal gebeurt een overzichtje.
Op 1 januari '09 zijn we verhuisd. Alles in 1 keer. Wij hadden afgesproken om dan het klein goed en zondag pas de meubels. Maar mijn schoonbroer wou dat niet. Hij heeft alles verhuisd. De meubels en het klein goed. Wij wisten dat we naar het 2de verdiep moesten zonder trap, en dat wist hij presies niet. Ook al hadden we het gezegt. Mijn vader heeft de trappen geteld. En ja hoor het zijn 56 trappen, 3 buiten en 53 trappen binnen en nog wel enkel. Ik denk dat ik al zeker 5 keer op en neer op was geweest om dozen gaan te halen, zei hj "als je 7 keer de trap doe dan ben je hoger dan de leeuw van Waterloo". En ik moest nog dikwijls naar beneden,we waren nog niet halverwege.
Op 2 januari '09 zijn we gaan poetsen in het vorige appartement. En gaan eten bij mijn zus.
Op 3 januari '09 zijn we de stad gaan verkennen en mij aangeven aan het gemeentehuis. Blijkbaar zijn die open op zaterdag.
Op 4 januari '09 zijn we gaan eten bij Stijn zijn ouders. En een stukje taart eten want zijn zus verjaart in kort. En we zijn een stuk garage gaan opkuisen. Mijn helft, maar mijn vader gebruikt ze. Dus hebben we al zijn spullen op zijn helft gelegt.
En nu 5 janauri '09. Terug internet. Joepi, ik kon terug met mijn vriendin op msn praten. Wat heb ik dat gemist. Ik ben ook naar de vdab geweest en naar intrims, de vakbond en andere plaatsen om werk te zoeken. Ook heb ik al een trein ticketje gekocht voor morgen. Voor mij en voor mijn Bobke (hondje). Even later moest ik eten, afwassen en toch een beetje schrijven in mijn dagboekje. Dat heb ik eigenlijk gemist. Ook al heb ik een saai leven, zoals er sommige zeggen, toch vind ik al die kleine dingen spannend. Ook al omdat ik dat vorig jaar rond deze tijd niet kon doen met die ziekte. Hopelijk bellen die van de intrims snel. Ik heb echt zin om te werken. Ook al sta ik nog op ziekenkas.

Dinsdag 6 januari '09
Driekoningen, driekoningen geef mij 'n nieuwe hoed. De oude is versleten,.... .Wat heb ik dat vroeger toch veel gaan zingen. Ik heb ze vandaag toch nog gezien. Maar dan wel deze avond. En nogwel in mijn dorpje van vroeger (vorig jaar). Ik ben vandaag de sleutel moeten gaan afgeven en gaan zien om de waarborg terug te krijgen. En dat is me nog gelukt ook nog. Ik kon het niet geloven, tot ik in de bank de papieren mocht tekenen met mijn rekeningnummer op. Dus ik ben om 7.15 uur de trein genomen naar mijn ouders. Wat deedt het raar terug naar huis. Ik had ons Bobke (hondje) meegenomen. Wij hebben alles geregeld voor het vroegere appartement, gaan winkelen en eten bij mijn zus. Ons Hanneke is ziek en ze zijn er mee naar het ziekenhuis (naar de kinderarts). Ik heb ze niet meer gezien en ben toch een beetje ongerust. Hopelijk laten ze gauw iets weten. En toen naar huis (naar ons nieuw appartementje). Het is raar om daar een nieuwe thuis te maken, zo ver weg van mijn famillie. Maar we afgesproken om woensdag terug te gaan en we gaan regelmatig bellen.

Woensdag 7 januari '09
Vandaag heb ik in de voormiddag hard gewerkt. Ik heb gestreken en gepoetst. Want in de namiddag mocht ik niet eten of drinken, want ik moet bloed laten trekken. Bij mijn nieuwe huisarts. En hij viel beter mee dan mijn oude huisarts. Ik moest ook een vitamine spuit hebben en bij mijn oude dokter deed die een halve dag pijn en bij deze dokter heb ik ze nog niet gevoeld. Morgen tussen 14 uur en 15 uur moet ik al bellen voor de uitslag van het bloed. Hij heeft ook mijn buik onderzocht, mijn polsslag, mijn bloeddruk en gewicht. Alles was goed behalve mijn gewicht. Ik was op 3 weken tijd bijna 3 kg bijgekomen. Ik eet bijna niet, ik snoep niet veel, en moet nu minstens 4 keer op de dag naar beneden (dus telkens 56 trappen enkel). En dan ga ik nog een uurtje wandelen met Bobke. En dat deed ik vorig jaar niet. Nu is te hopen dat er volgende keer wat af is, of dat mijn gewicht hetzelfde is gebleven.

Donderdag 8 januari '09
Vandaag heb ik hetzelfde gedaan als gisteren. Gestreken en gepoetst, maar dan over een hele dag I.P.V. een halve dag. Ik heb ook naar de dokter gebeld en alles was goed. Mijn vitamine B gehalte was zelfs vrij hoog. Heel waarschijnlijk mag ik binnen een paar maanden er mee afbouwen. Goed hé! Ik nog wel vandaag pijn gehad aan de wonde van de stoma. Maar blijkbaar was het toch goed genezen en de wonde was toch sterk genoeg zei de dokter. Nu denk ik dat het in mijn buik is. Volgende keer vragen.

Vrijdag 9 januari '09
Wat ben ik toch een saai mens. Ik moet de persoon toch gelijk geven. Ik val in herhaling als ik hetzelfde moet vertellen. Wat ik vandaag meer gedaan het is aan mijn kruisjessteekdoek gewerkt. Ik ben een beertje met een hartje aan het maken. Voor wie of wat weet ik nog niet. Ik heb altijd gezegt dat het voor de kinderkamer is. Maar vandaag dringt het echt tot me door dat dat nooit zal komen. Ook de droom voor als pleegouders te gaan zal ik ook maar opbergen. Ik denk dat ik dat niet aan kan. Die kinderen delen met hun echte ouders.

Zaterdag 10 januari '09
Vandaag heb ik bijna niets gedaan. Alleen eten gemaakt, afgewassen en kruisjassteek gedaan. Ik voelde me in de namiddag niet zo goed. Ik was moe, hoofdpijn, spierpijn en regelmatig naar het groot toilet. Ik denk dat ik wat buikgriep krijg. Als je zo hoord hebben er veel mensen er last van. Ik denk dat ik maar vroeg onder de wol kruip vandaag. En dan zal het morgen wel weer wat beter gaan.

Zondag 11 januari '09
Amai, heel de dag op het grote toilet geweest. En voor de rest genaaid (kruisjessteek) gedaan. Ik had vooral last van mijn darmen. Ze hadden gezegt dat ik meer fruit moet eten. En gisteren heb ik voor het eerst in lange tijd een appel gegeten en vandaag een beetje fruitsla. En nadien moet ik lopen naar de wc. Het is niet te doen. Ik ga morgen nog eens proberen. Want vanaf 's morgens tot ik fruit eet moet ik niet naar de wc. Toch raar, hé.

Maandaag 12 januari '09
Ik ben vandaag naar de post geweest en toen ik juist thuis kwam, was de wijkagent er om te zien of ik wel echt alleen op dit adres woont. Nadat hij weg was heb ik op de pc bezig geweest en een beetje gepoetst en eten gemaakt en afgewassen. Mijn diaree was weg. Tot ik een appel gegeten had. En toen had ik prijs. Ook had ik nadien last van mijn darmen, ze deden heel hard pijn.

Dinsdag 13 januari '09
Ik heb gisteren een uitnodiging gekregen voor volgende week maandag op controle te komen bij de dokter van de ziekenkas.Ik heb vandaag gebeld naar de huisarts voor de papieren klaar te leggen vrijdag. En naar de dokter voor de afspraak een uur later te zetten, want met de trein weet je nooit. Ik heb vandaag een beetje gewerkt in huis en gewandeld. Ik probeer zoveel mogelijk te wandelen, zo hoop ik wat kilo's kwijt te geraken. Maar ook heb ik nog wat cakejes gemaakt, voor morgen mee te nemen naar ons Lisa. Zij eet dat graag. Ook vandaag heb ik last van mijn wonde aan de darm.

Woensdag 14 januari '09
Vandaag ben ik heel de dag bij mijn zus geweest. Ik ben wel gaan wandelen en toen ben ik bloem gaan halen voor brood te bakken. En toen ik terug bij mijn zus aankwam deed mijn klein teentje zo'n pijn. Nadien zijn we gaan winkelen. Toen we terug waren en gegeten hebben, heb ik mijn schoen uitgedaan en wat zag ik: mijn kous vol bloed. Toen ik die uit deed zag ik dat ik een enorm grote blaar heb die open gegaan was. Vandaar het bloed. Ik heb ze verzorgt toen ik thuis was.

Donderdag 15 januari '09
Joepi terug naar mijn familie. Mij ouders verhuizen vandaag. Maar ik heb niet hard geholpen. Ik heb meer met mijn prutsemieke (ons Hanne) bezig geweest. Het was een plezante maar vermoeiende dag. Wat me ook is opgevallen vandaag. Als we naar huis rijden heb ik tranen in mijn ogen. Omdat ik die kindjes moet achter laten.

Vrijdag 16 januari '09
Vandaag heb ik de hele dag op het groot toilet geweest. Ik heb ondertussen ook wat gepoetst en eten gemaakt. Ook heb ik veel last gehad van mijn wonde van de stoma.

Zaterdag 17 januari '09
Ik heb de buren uitgenodigd om morgen wafels te komen eten. Ik heb de hele dag hoofdpijn gehad en pijn aan mijn darmen. Nu mij klaar maken om naar het vat van mijn nonkel te gaan. Hij gaat op pensioen.

Zondag 18 januari '09
De buren hebben gezegd dat ze niet komen. Ze zitten met de griep. En ik hoofdpijn, zo erg heb ik het in geen tijden meer gehad. Dus ik zit er niets mee in dat ze niet komen.

Maandag 19 januari '09
Ik denk dat ik de griep krijg. Juist vandaag dat ik op controel moest. Ik heb nog een paar maanden bij gekregen. Dan zou normaal de pijn van mijn darmen gedaan moeten zijn. Nu snel in bed want ik voel mij echt niet goed.

Dinsdag 20 januari '09
Ik heb bijna de hele dag geslapen. Ik heb deze voormiddag een deel van mijn werk gedaan en deze middag een pilletje genomen. En ben toen op de zetel gaan liggen en heb lang geslapen. Toen ik wakker werd heb ik mijn mails gelezen en met een vriendin gepraat via de pc. Toen een beetje gegeten en terug een pilletje genomen en terug geslapen. Ik heb volgens mij het begin van de griep. Ik heb hoofdpijn, mijn keel doet pijn en spierpijn. Koorts heb ik niet, want ik heb toch zo'n koud.

Woensdag 21 januari '09
Het is gewoon erger geworden. Mijn ziek zijn, nu heb ik ook nog de diaree erbij. Dus heb ik de hele dag in bed gelogen of op het toilet gezeten.

Donderdag 22 januari '09
Ik voel me nog niet goed. Ik heb de hele dag geslapen en op het groot toilet geweest. Beste dagboek ik schrijf terug in je als ik beter ben.

Zondag 25 januari '09
Vandaag voel ik mij toch al beter, alleen mijn neus zit nog toe. Ik ben gisteren toch al mee naar de voetbal geweest. Ik denk nu dat het stres was, mijn hoofdpijn. Even niet aan de geldzorgen gedacht en mijn hoofdpijn is al een stuk beter. Ik heb wel wat last gehad van mijn darm. Maar ja dat worden we gewoon niet.

Maandag 26 januari '09
Vandaag heb ik veel gewandeld. Ik heb een afspraak gemaakt met de tandarts en mocht deze avond al gaan. Ik had een gaatje onder een vullig. Het koste wel veel. Ik ben er flink van verschoten. Woensdag moet ik terug gaan voor de kalkaanslag te verwijderen.

Dinsdag 27 januari '09
Ik heb vandaag nog meer tandpijn dan anders, hopelijk is dat morgen over. Ik ben vandaag naar mijn ouders en mijn zus geweest. Het was fijn om mijn prutsemieke te zien en natuurlijk ook mijn zotte mus en iedereen. Ik had niet gedacht dat ik ze zo hard ging missen. Ik mis eigenlijk alleen de 2 kleintjes het felst. Maar dat kan je niet zeggen hé. Ik ben ook nog altijd verschoten als je het nieuws opzet met wat er daar gebeurt is in bij de kindjes in Dendermonde. Ik leef heel hard mee met de ouders en de hulpverleners. Dan denk ik soms: "Wat ben ik blij dat ik niet meer bij het Rode Kruis ben, als het in ons regio was moest ik ook gaan. Dat hat ik nooit te boven gekomen."

Woensdag 28 januari '09
Ik ben vandaag terug naar de tandarts geweest. Ze hebben al de kalksteen verwijderden mijn tandzakjes gemeten. Dit hebben ze gedaan om te zien hoe hard mijn tandvlees ontstoken is. Maar daar heb ik al mijn hele leven last van. Maar deze tandarts wil er iets aan doen. Ik ben ook naar de huisarts geweest om mijn vitamine spuit. Mijn bloed was de vorige keer zo goed dat hij besloten heeft om langer te wachten voor terug te gaan om bloed te trekken en de spuit te geven. Ik was met die beslissing niet zo blij, het is de eerste keer dat alles zo goed is. Ik had liever gehad dat hij zo nog een paar maanden verder deed om te zien of het zo wel bleef. Maar ja, afwachten maar.

Donderdag 29 januari '09
Ik heb vandaag een beetje gewerkt. En met ons Bobke aan het spelen geweest. Allé, toch geprobeerd, want hij is niet goed. Hij heeft diaree en eet niet. Dit is begonnen iets na de verhuis. Volgens ons ma is hij aan het treuren. Ik heb vandaag ook wat diaree. Dus we zijn met z'n tweetjes. Ook heb ik last aan mijn darm.

Vrijdag 30 januari '09
Ik heb vandaag veel gewandeld, heb wat gepoetst en gehaakt. Ik ben een dekentje an het haken. Ik ben vandaag ook opgebeld om eventueel thuis te strijken via dienstencheques. Alleen spijtig dat ik nog geen klanten heb. Anders had ik direct een contract gekregen. Nu bellen ze terug om te zeggen of ik reclame mag maken, en hoe wij dat dan gaan aanpakken. Hopelijk volgende week goed nieuws daarin. Ik heb het zo moe om niets te doen.

Zaterdag 31 januari '09
Ik ben vandaag naar de markt geweest. Ik ben nieuwe schoenen en een jas en groentjes gaan halen. Ik was zalig om alleen weg te gaan en geen rekening houden met iemand. Ik was wel zwaar geladen. Dat mag ik volgens mij nog een paar dagen gaan voelen.

Zondag 1 februari '09
Vandag was het lichtmis, dit is voor alle kindjes die vorig jaar gedoopt zijn. Ons Hanneke is vorig jaar gedoopt dus zijn we uitgenodigt. Het was een mis zonder priester. Wel raar voor de eerste keer. Nadien zijn we gaan eten bij mijn zus en wat gaan praten bij mijn ouders en dan naar huis. Om voor bij kameraden van Stijn zijn school gaan eten. Ik heb de hele dag het aan mijn maag en mijn schouders gehad.

Maandag 2 februari '09
Ik heb vandaag wat gewandeld met ons Bobke, wat afgewassen en verder op de zetel gelegen. Het gaat me niet. Ik heb pijn aan mijn maag en aan mijn darmen.

Dinsdag 3 februari '09
Ik ben vandaag bij mijn ouders geweest. Ik en ons ma zijn een halve dag gaan winkelen. In de namiddag hebben we over koetjes en kalfjes gepraat. En als Stijn er was zijn we bij mijn zus gaan eten. Mijn maag was beter, mijn darm daarin tegen, niet echt. Nu heb ik ook nog de diaree gekregen.

Woensdag 4 februari '09
Vandaag heb ik een beetje gepoetst. Niet te veel want anders heb ik morgen niets te doen. Afgewassen en gewandelt. En nog een beetje handwerk en eten gemaakt. Ik had toch weer hoofdpijn, als ik eens wist hoe dat komt. Ik heb vandaag toch geen zorgen aan mijn hoofd. Ik heb wel gemerkt als ik op mijn linkse zijde lig dan moet ik vlugger naar het grote toilet dan op mijn rechtse zijde. Hoe dat komt weet ik niet. Eens vragen als ik bij de dokter kom. Alé als ik er aan denk natuurlijk.

Donderdag 5 februari '09
Ik heb vandaag weer een beetje gepoetst, afgewassen, eten gemaakt voor morgen en kruissteek gedaan. Mijn beertje is uiteindelijk afgeraakt. Hopelijk vind Stijn het mooi. Ik weet nog niet wat ik er mee moet doen. Moet ik het inkaderen, tagellaken, of kussen van maken. Zijn wat Stijn morgen ervan zegt. Ik voel mij vandaag heel goed. Ik heb nergens pijn vandaag, en dat is lang geleden.

Vrijdag 6 februari '09
Ik heb vandaag mijn appartementje helemaal opgekuist. Voor de rest heb ik gewandelend en kruissteek. Ik heb wel veel last van mijn wonde aan de darm.

Zaterdag 7 februari '09
Ik ben deze voormiddag eten gaan kopen en deze namiddag wafels gebakken. En 's avonds natuurlijk opeten. Niet alles, want we gaan morgen naar mijn grootmoeder en daar gaan we er ook eten.

Zondag 8 februari '09
WIj zijn vandaag naar mijn grootmoeder gaan wafels eten die ik gisteren gebakken had. Ik had er ook afgesproken met mijn tante en haar gezin. Omdat mijn neefje het wafelijzer gemaakt had, had ik hem een wafel beloofd. Maar nu was dat gezin niet daar. En ze moeten niet ver komen, want ze wonen bij mijn grootmoeder. Ik vond het heel spijtig. Ik had zo iets van bak maar wafels, ik moet ze toch niet hebben. Als we vertrokken, heb ik er voor iedereen er een paar op tafel laten liggen. Hopelijk eten ze ze op en laten ze die niet slecht worden. Wij zijn ook bij mijn zus gaan eten. Het was er druk, we hebben niet kunnen praten. Ook daar heb ik wafels gelaten.

Maandag 9 februari '09
Ik heb zitten wachten op ons ma haar telefoon voor morgen en om te weten hoe het nu gaat met mijn vader. Uiteindelijk heb ik zelf gebeld. Ik heb ook afgewassen, eten gamaakt en gehaakt.

Dinsdag 10 februari '09
Vandaag terug naar het thuisfront. Het is leuk om naar daar te gaan, maar ook stresserend. Voor mij en voor ons Bobke. Ik heb gewinkeld, met ons ma overal naar toe geweest om dingen in orde te maken van hun verhuis. En het belangrijkste ik heb op ons Hanneke gepast. Het is zo'n lief meisje. Ik heb ook een beetje bezig geweest met ons Lisa. Nu nog vind ik het erg om ze achter te laten.

Woendag 11 februari '09
Wat ik gedaan heb vandaag is niet veel. Ik heb afgewassen, eten gemaakt en gehaakt. Ik ben een dekentje aan het haken en dat is meer werk aan dat ik dacht. Ik ben ook naar de tandarts geweest. Ik poets blijkbaar mijn tanden beter maar nog niet goed genoeg. Het is een hele strenge tandarts, maar je kan er wel meer van leren, dan van mijn vroegere tandarts. Ik moet pas terug in augustus - september. Dus binnen 6 maanden. Hopelijk kan ik het dan nog beter.

Donderdag 12 februari '09
Vandaag heb ik tehoren gekregen dat mijn grootvader (vader van mijn pa) op sterven ligt. Ik weet niet hoe ik mij daar moet bij voelen, want de laatste keer dat ik hem zag was in de zomer van 2000. Verder gaat het redelijk goed met mij. Alleen mijn darmnaad, maar dat weten we ondertussen.

Vrijdag 13 februari '09
Vandaag heb ik gepoest, eten klaar gemaakt en afgewassen. Ik heb ook gehaakt en gewandeld. Ik heb vandaag pijn gehad aan maag, darm en mijn gewrichten in mijn hand. Dat was lang geleden. Hopelijk is dat niet voor lange tijd. Ik heb voormijn valentijn een roosje gehad. Het was heel mooi.

Zaterdag 14 februari '09
Ik ben naar de markt geweest in de voormiddag. In de namiddag heb ik geslapen. Dit heb ik gedaan om van mijn pijn verlost te zijn. Ik had de zelfde pijn als gisteren.

Zondag 15 februari '09
Wij hebben vandaag van mekaars gezelschap genoten. We zijn thuis gebleven en om de beurt zijn we gaan wandelen met ons Bobke. Ik ben tiketten gaan halen voor morgen naar het thuisfront te rijden. En ik heb eten meegebracht. Maar dat was ons niet zo goed bevallen. We moesten allebij nogal plat naar het groot toilet gaan.

Maandag 16 februari '09
Ik ben vandaag naar het thuisfront geweest. Het was een plezante dag tot dat we ons ma zagen. Mijn vader moest een onderzoek laten doen omdat hij al een hele tijd diaree heeft. De ene dokter zei dat het van de stress komt, de andere zei dat het een ontsteking was van de dikke darm. Nu gingen ze er met een camera als achter erin. Maar het bleek dat ze maar 20 cm in konden en dat dan de darm dicht zit. Dan zijn ze langs de mond in de maag gaan kijken en hebben ze ontdekt dat zijn stoelgang in zijn maag en dunne darm zit en dat er aan de dikke darm vertakkingen zijn. Nu ligt hij in het ziekenhuis met een maagsonde en allerlei pijnstillers. Ze hebben ook bloed genomen en een stukje van zijn darm (zo dat ik kon verstaan) en dat gaan ze onderzoeken op wat het kan zijn. Hopelijk krijgen we in de week goed nieuws. Hopelijk is het geen kanker. Maar volgens mij heeft hij het. Want Stijn zei het ook, hij is heel veel vermagert op korte tijd een hij neemt de ene pijnstiller na de andere, en zijn kleur is ook niet mooi. Het spijtige is dat ik nu zo ver woon. Ik kan pas woensdag naar hem toe.

Dinsdag 17 februari '09
Het is 15.20u ik heb juist te horen gekregen dat mijn vader elk moment geopereerd word om een stoma te steken op zijn buik. Want zijn buik zou vol stoelgang zitten. En ze hebben een gezwel gevonden aan zijn darm, daar hebben ze gisteren dus een stuk van afgenomen en dat gaan ze vandaag terug doen. Om te weten dat het kanker is moeten we een paar weken wachten.
Tot straks lieve dagboek.

Het is 21u ons ma heeft juist gebeld. Mijn vader zijn ze komen halen om 20u voor de stoma te steken. Verder over mij. Ik heb de hele dag hoofdpijn gehad. Ik denk van de stres. Ook mijn darm deed pijn.

Het is 22.30u ons ma heeft terug gebeld. Mijn vader is bijna op het intensive. Ze laat nog iets weten als ze meer weet.

Woensdag 18 februari '09
Wij zijn vandaag naar mijn vader geweest in het ziekenhuis. Het gaat al een stuk beter met hem. Hij is ook al een heel stuk positiever. Hij denkt nu niet aan dood gaan. En nu hebben ze gezegt dat ze nog de uitslag van dat gezwel in zijn buik nog niet hebben en dat ze nog niet weten of het kanker is. Ze hebben wel gezegt dat we er rekening moeten mee houden. Ik zelf heeft de hele dag pijn aan mijn darm gehad en hoofdpijn. Maar mijn hoofdpijn was van de stres denk ik. Zaterdag ga ik terug naar mijn vader.

Donderdag 19 februari '09
Vandaag is het een gewone dag. Ik heb alle stof afgedaan, afgewassen en eten gemaakt. Ik heb ook brood gebakken in de oven. Dit was voor de 2de keer dat ik het zo deed. Ik heb een broodbakoven en normaal doe ik dat daar in. Maar Stijn zegt dat hij de bloem zo nog proeft ook al staat het op donker. Nu maak ik de deeg in dat machine en daarna bak ik het in de oven. Nu afwachten wat hij ervan vind. Mijn gezondheid? Het begint afgezaagt te worden, maar weer last van mijn darm. Ik heb ook met mijn vader gebeld. En die klonk toch al veel beter. Gelukkig maar.

Vrijdag 20 februari '09
Vanddag heb ik mijn appartementje opgepoest. De kindercarnaval is hier door geweest. Het was mooi om te zien. Natuurlijk had ik tranen in mijn ogen. Ik werd er weer aan herinnerd dat dat niet voor mij bestemd is. Ik bedoel mijn kinderen zullen daar niet mee mee lopen.

Zaterdag 21 februari '09
Vandaag ben ik bij mijn vader in het zieknhuis geweest. Hij zag er toch beter uit. Maar het is afwachten want de maandag krijgt hij de uitslag van de onderzoeken. Hopelijk is het goed nieuws. Mijn darm doet weer zo'n pijn, hoe komt dat toch.

Zondag 22 februari '09
Wij zijn vandaag kaas gaan halen en bij mijn zus gaan eten en nadien na het ziekenhuis. Wij zijn ongeveer 2 uur daar geweest en het was genoeg voor hem, want je zag dat hem moe werd. En toch wil hij niet rusten als er iemand daar is. Ook zijn maagsonde is eruit. En hij heeft terug zijn tanden in. Zo is hij direct anders, hij ziet er niet zo oud uit. Ik heb verschrikkelijke hoofdpijn en pijn aan mijn darm. In het ziekenhuis dacht ik: "Had ik geweten dat mijn darm zo'n pijn bleef doen had ik de stoma niet laten weg halen." Raar hé. Ik was zo blij dat hem weg was.

Maandag 23 februari '09
Ik heb vandaag iets en niets gedaan. Want we krijgen vandaag de uitslag van mijn vader. En dit om 17 uur deze avond. En wanneer ik het te horen krijg weet ik niet. Ik ben zo zenuwachtig. Ik heb ook pijn aan mijn darmen en heb hoofdpijn.
Om 21.30u heeft mijn moeder gebeld. De uitslag: het is wat we dachten "kanker" met uizaaiiengen. Binnen 14 dagen zouden ze beginnen met de chemo. Ons ma zei ook nog dat het te genezen valt. Wat moet ik nu doen huilen of niet, ik weet het niet.Ik zou willen huilen om het slechte nieuws, maar dan ook weer niet omdat het eigenlijk toch ook nog een kleinstukje goed nieuws is. Want hij is nog te genezen. Morgen maar eens gaan kijken.

Dinsdag 24 februari '09
Ik ben vandaag naar het thuisfront geweest. In de vormiddag ben ik gaan winkelen met mijn moeder en namiddag naar mijn vader in het ziekenhuis. Het was raar om hem te zien. Wat moest ik er tegen zeggen. Wij zijn een halve dag daar geweest en toen naar mijn zus eten. En 's avonds naar huis. Na een half uur en een tas koffie kwam het gesprek toch opgang tussen mijn vader en mij. Ik heb stoten uitgehaald dat hij er mee moest lachen. Ik kreeg bijvoorbeeld het koffer van de auto niet open. En hij maar ook de hele kamer hebben mij aan het uitlachen geweest en ik deed dat niet expres. Maar dat was gewoon van de zenuwen. Ik heb de hele dag pijn gehad aan mijn darmen.

Woensdag 25 februari '09
Vandaag heb ik gepoest en op de pc bezig geweest. Ik heb dingen op de pc gezet om te verkopen. Hopelijk kan ik daar iest van verkopen, dan kan ik daar mijn rekeningen van het ziekenhuis en de dokter en apotheker mee betalen. Ik heb pijn aan mijn darmen, maar ja dat weten we al hé. Mijn vader zou vandaag een maagonderzoek en een portecat (hopelijk schrijven ze het zo) laten doen en normaal mag hij morgen naar huis.

Donderdag 26 februari '09
Ik heb vandaag al het stof afgedaan, alle alles behalve de grond. Die moet ik morgen nog doen. Ze zijn vandaag ook de ramen komen poetsen. En toen dat gebeurt was, ben ik gaan wandelen en naar mijn ouders gebeld om te vragen of mijn vader uit het ziekenhuis is. Toen was het ongeveer half 3. Mijn vader pakte de telefoon op, en ja hij zat in de auto. Hij vertelde ook dat hij naar de dokter vroeg wat overlevingskansen hij nog had. Dit om zich te overtuigen dat hij nog gaat genezen. En ze zeiden dat het 0% was. Dat hij zonder chemo 4 maanden heeft, met chemo 9 maanden en als alles mee zit kunnen ze het rekken tot 15 maanden. Hij gaat voor de chemo. Dus nu is het afwachten, hoe hij op de chemo reageert. Of hij de 15 maanden haald en hopelijk langer. Mijn gezondheid: pijn aan de darmen en hoofdpijn. Ik zou ook altijd willen wenen.

Vrijdag 27 februari '09
Vandaag heb ik mijn appartementje verder opgepoetst. Ik belde naar mijn vader en die heeft blijkbaar veel pijn want ze hebben de huisarts opgebeld. Mijn zus had gebeld en ik had het niet gehoord en ik heb terug gebeld. Het was om te vragen of ik wil helpen met ons pa zijn zaak, ik zei als ik kan wil ik helpen. Ik bedoel wel als ik niet te veel pijn heb. Als ik naar daar wil, dan moet het als hij geen chemo heeft en mijn hondje (mijn zoontje) moet in een kooi. Ik vraag toch ook niet als zij komt om haar dochters in een kooi te steken. En dan nog niet in mijn beurt. En bij mijn ouders mag hij ook niet meer binnen. Want er zou maar eens een haartje in mijn vader zijn stoma komen. GA HIJ DAN IN ZIJN BLOTE ZITTEN????? Aja, anders kan dat toch niet. Nu weet ik niet wat doen. Ik heb het gevoel dat ik moet kiezen tussen mijn hondje en mijn famillie. Mijn hondje is alles voor mij. Lieve dagboek, wat moet ik doen. Kan jij mij helpen??

Zaterdag 28 februari '09
Ik ben vandaag alleen gaan winkelen. Ik heb ook stof gekocht, voor tafellakens te maken. En dan kan ik die eventueel ook verkopen. Als ze niet verkocht zijn kan ik ze gebruiken. Ik heb vandaag last gehad van mijn darmen. Zo'n klein beetje diaree. Ik heb vandaag niet naar mijn ouders gebeld.

Zondag 1 maart '09
Ik heb nog altijd last van mijn darmen. Ik heb vandaag naar mijn ouders gebeld. Nu mag ons Bobke toch bij mijn ouders binnen, maar hij moet op een stoel liggen en niet bij mijn vader in de buurt komen. Of hij bij mijn zus binnen mag weet ik niet. Wij zijn vandaag ook naar Lozen, naar de zustertjes geweest. Het is telken zalig om de completen mee te maken. Ik voel mij achteraf zo rustig. En nu natuurlijk een gebedje gedaan extra voor mij vader.

Maandag 2 maart '09
Vandaag een beetje gepoetst, eten gemaakt en afgewassen. Ook heb ik een beetje gehaakt en ik heb op de pc allerlei dingen gaan opzoeken. Zo ben ik opzoek gegaan naar een uitgeverij voor mijn boek. Ik heb 3 adressen gevonden via een heel vriendelijk vrouw. Nu ga ik in de week copies maken en laten inbinden en opsturen naar die adressen, hopelijk krijg ik goed nieuws. Ze hebben van de stichting ook gevraagt of ik zaterdag kom naar Maastricht, naar de landelijke dag van de stichting. Ik ben opzoek gegaan hoe ik daar kan geraken met het openbaar vervoer. En dat is nog niet simpel. Morgen naar het thuisfrond en dan ook maar verder zoek naar een oplossing. Ik heb vandaag weer eens pijn aan de darmen en ik heb hoofdpijn. Ze zeggen altijd een ongeluk komt niet alleen. Mijn zus is vandaag geopereerd aan haar apendix.

Dinsdag 3 maart '09
Ik ben met de trein naar het thuisfrond geweest. Ik heb onderweg toen ik moest overstappen bij de lijn gaan zien hoe ik naar NL kan gaan, dan ben ik een uur onderweg. Maar ja beter dat dan met de trein, dan ben ik minstens 2 uur onderweg. Mijn vader zag er niet goed uit. Hij heeft veel pijn en slaapt veel. Ze haddden gezegt dat mijn zus vandaag naar huis mag, maar dat is niet ze moet in het ziekenhuis blijven tot vrijdag. Gelukkig voelt ze zich goed. Ik heb mijn haar laten kleuren en laten knippen door een vriendin. Het was lang geleden dat ik ze zag. Het heeft me goed gedaan. Ook vandaag had ik last van hoofdpijn en last van mijn darmen.

Woensdag 4 maart '09
Ik heb vandaag besloten van naar Maastricht te gaan met de bus. Ik wacht op een mailtje van de voorzitster, voor te zeggen wie mij komt halen. Ik heb vandaag geen hoofdpijn, maar mijn nek doe nu pijn. Ik heb ook weer last van de darmen. Ik moet de 22ste terug naar de huisarts en dan ga ik vragen wat ik daar moet aan doen. Als ik iets eet, even later als je voelt dat het eten langs de wonde in de darm glijd doet dat pijn. Soms is het zo pijnlijk dat ik moet gaan liggen. Deze pijn blijft tot het eten daar weg is. Met mijn vader is het niet goed, hij heeft veel pijn. Mijn zus daar en tegen voelt zich heel goed.

Donderdag 5 maart '09
Hoofdpijn, hoofdpijn en nog eens hoofdpijn. Ik heb deze namiddag al 3 pijnstillers binnen en het helpt nog niet. Ik heb een beetje gepoetst en gehaakt. Voor de rest niets alleen gerust, in stilte. Ik kan niets uitstaan met mijn hoofdpijn. Met mijn vader is het zelfde, veel pijn.

Vrijdag 6 maart '09
Vandaag heb ik mijn appartementje opgekuist. Ik ben gaan wandelen en heb een beetje gewandeld. Ik heb me ook klaar gemaakt voor morgen, een dagje maastricht. Het is morgen een landelijk dag van de endometriose stichting. Ik heb vandaag een beetje diaree en andere pijn van de darmen.

Zaterdag 7 maart '09
Ik ben heel vroeg opgestaan, om met de bus naar Maastricht te gaan. Ik vond het heel plezant. Ik heb een nieuw hemd gekregen en nog wat folders en niet te vergeten mijn badge. Het was wel een vermoeiende dag. Maar het is leuk om te zien dat je niet alleen bent. Het is misschien een rare zin, maar ik gun deze ziekte eigenlijk niemand toe. Nu maar vlug gaan slapen. HEt is nog maar pas half 10, maar ik ben doodmoe.

Zondag 8 maart '09
Wij zijn vandaag naar mijn ouders gereden, voor te zien hoe het met mijn vader is. Hij heeft nog veel pijn. Ik kan pas vrijdag terug naar toe, want dinsdag begint zijn chemo. Met mij is het redelijk. Mijn gewrichten van mijn handen doen pijn, en mijn darmen. Maar ja, dat wisten we al, hé.

Maandag 9 maart '09
Ik heb vandaag mijn ziekenkas laten overschakelen. Het waren vriendelijke mensen. Ze hebben ook al gezegt wanneer ik terug op controle moet komen. Ik ben nadien gaan winkelen. Ik heb vandaag pijn gehad aan mijn darmen en grwrichten.

Dinsdag 10 maart '09
Ik ben vandaag op gestaan met gewrichtspijn, in mijn handen en voeten. Het was zo erg dat ik bijna niet kon gaan en iets opnemen. Ik heb er mirokswortelzalf opgedaan. Drie keer en toen was het beter. Ik heb ook weer last van de darmen. Ik ben deze morgen opgestaan, met een heel raar gevoel. Zo als er iemand je iets wil duidelijk maken, zonder dat die persoon er is. Ik dacht natuurlijk aan mijn vader, want die moet vandaag chemo gaan halen. Toen ons ma belde deze avond, om te zeggen wat ze gedaan hadden en wat er gaat gebeuren, was mijn gevoel niet over. Dus het had niet met mijn vader te maken, maar waar komt het dan vandaan. Wij zijn deze avond nog even weg geweest, en toen we terug thuis waren en fruitsla aan het maken was. Kreeg ik een sms-je. Een van mijn vrienden is gestorven. Toen ik las verdween dat raar gevoel, dus die kwam eigenlijk afscheid nemen. Alé, zo voel ik het toch. (raar hé, dat gevoel en mijn gedachten) Gedaan via de chat met elkaar te praten, na mijn verhuis had ik hem niet meer gezien. Voor de verhuis zag ik hem af en toe, en dan konden we praten, over alles en nog wat. Aan hem kon je een geheim toe vertrouwen.

Woensdag 11 maart '09
Vandaag naar de dokter om bloed te trekken. Ik heb hem ook vertelt over mijn darmen, het bobbeltje in mijn been (het is een vetbolletje), en over mijn vader en mijn vriend die gestorven is. Mijn darmen is normaal dat ik er nog zoveel pijn aan heb, het bobbeltje gaan we in de zomer laten weg halen. Darmkanker is blijkbaar erfelijk. Nu hebben we besloten om regelmatig een damcontrole te doen. Dinsdag zou de begravenis zijn van mijn vriend. Het is afwachten op de doodsbrief. Mijn gezondheid vandaag: pijn aan de darmen, hoofdpijn en regelmatig wenen.

Donderdag 12 maart '09
Vandaag naar de dokter gebeld. Mijn bloed is goed. JOEPI. Ik heb vandaag ook de doodsbrief aangekregen van mijn vriend. Ik heb heel hard geweent. Ik kon het niet geloven, maar nu moet ik wel. Ik heb vandaag last van hoofdpijn en mijn darmen doen pijn.

Vrijdag 13 maart '09
Vandaag naar het thuisfront. Ik heb eigenlijk bang om te gaan. Wat moet ik tegen mijn vader zeggen. Mijn moeder zegt je moet gewoon praten, maar dat gaat toch niet. Hij was tegen de verpleegster aan het zeggen: "dit is de laatste verjaardag in juli.". Wat moet je daar op zeggen. Ook vandaag nog veel geweent. Pijn aan de darmen.

Zaterdag 14 maart '09
Vandaag is ons Bobke geschoren en geknipt en gewassen. Ik ben heel tevreden over die vrouw. Ze praatte met ons Bobke en stelde hem gerust. Mijn gezondheid: moet ik het nog zeggen. Pijn aan mijn darmen natuurlijk.

Zondag 15 maart '09
Vandaag is het schoolfeest bij stijn zijn broer. Alé het kleinste kindje haar school he. Eerst gaan eten en dan naar daar. Het was heel mooi. Maar dat heb ik altijd waar er kindjes bij betrokken zijn. Mijn eten smaakt me vandaag niet. Ik weet niet hoe het komt. Ook mijn darmen, hé.

Maandag 16 maart '09
Het gaat niet vandaag. Ikverbrand mijn eten, mijn vingers. Niets smaakt mij, bij het afwassen hng ik vol water. Mijn darmen doen pijn en ik heb veel hoofdpijn. En als dat niet erg genoeg is heb ik te horen gekregen dat mijn grootvader gestorven is. Nu dat ook nog.

Dinsdag 17 maart '09
Vandaag is het zo ver. De begravenis van mijn vriend. Ik hoop dat ik niet te hard ween. Dat is niet plezant voor Stijn.
De bergravenis is meegevallen. Het was een mooie mis, en het belangrijkste is ik heb geweent maar niet te hard. Toen naar mijn ouders, daar was het niet veel beter. Nu met de dood van mijn grootvader, en dat mijn vader zo ziek is. Pijn?? Ja, aan mijn darmen en mijn hoofd. Straks als we slapen kan ik eens goed wenen en dan heeft daar niemand last van.

Woendag 18 maart '09
Ik ben vandaag altijd bezig geweest. En het erstigste is dat je het niet meer aan het ziet. Onze Bob eeft een balletje en dat pluist zo. Alles ligt terug vol. Het is niet te doen. Mijn gezondheid: darmpijn, hoofdpijn en ik wil als maar wenen. Het word me teveel.

Donderdag 19 maart '09
Wat ik vandaag heb weet ik niet. Ik heb wel 20 keer naar het groot toilet geweest. Ik denk dat het komt dat ik brood van de bakker gegeten heb. Ik bak normaal zelf mijn brood. Maar mijn broodmachine is stuk. Dus eet ik brood van de bakker. Morgen krijg ik een nieuw van Stijn. Dan kan ik zelf terug bakken. Misschien gaat het dan terug beter. Ook hab ik veel pijn gehad aan mijn darmen, en hoofdpijn.

Vrijdag 20 maart '09
Ik heb vandaag een brief van de ziekenkas ontvangen, waarop staat dat ik op 30 maart '09 op controle moet. De vorige keer zeiden ze dat ik nog een paar maanden mocht opblijven, omdat mijn darmen nog niet goed zijn. Maar dat is nogaltijd zo. Ik wil niet in herhaling vallen, maar ik heb weer darm pijn. Ik heb ook wat diaree. Wij zijn ook een broodmachine gaan kopen, maar we hebben ze pas dinsdag.

Zaterdag 21 maart '09
Vandaag heb niets anders dan huilbuien, en darmpijn. Ik heb in de voormiddag gewinkeld en in de namiddag lekker thuis. Proberen de misserie te vergeten.

Zondag 22 maart '09
Deze voormiddag ben ik met Stijn en zijn ouders weggeweest. In de namiddag lekker thuis met Stijn. Ik heb in de namiddag zo'n hoofdpijn gekregen. Ik ben er 's avond van beginnen huilen. Ik heb ook iets ingepakt voor tegen de pijn. En dat is al zo lang geleden. Ook heb in verschrikkelijk veel darmpijn. Maar dat zal allemaal wel te maken hebben met de begravenis morgen van mijn grootvader.

Maandag 23 maart '09
Vandaag is het zo ver we moeten afscheid nemen van mijn grootvader. Het was een mis of gebed, ik weet niet goed hoe ik het moet noemen. We zijn samen gekomen bij het crematorium, daar is dan gebeden en de koffietafel. Wij hebben niet gewacht tot we naar het kerkhof reden. Want Stijn moest gaan werken. En ik kon het dan toch een beetje van me afzetten. Toen we zijn thuis gekomen, ben ik op de zetel gaan liggen, want ik was op. Ik kon niet meer. Ik heb wat geslapen, en gegeten en voor de rest niets het ging niet. Ik wilde niets anders dan wenen. Ik heb ook verschrikkelijke hoofdpijn en darmpijn.

Dinsdag 24 maart '09
Ik heb vandaag altijd bezig geweest. Altijd kleine dingen, gewoon om mijn verdriet te vergeten. Ik heb ook de hele dag pijn gehad aan mijn darmen. Ik heb ook gezien dat ik een wondje heb aan de wonde van de eerste operatie vorig jaar in de zomer. Mijn broodmachine heb ik ook gekregen van Stijn en ik heb een brood gebakken. MMMMMMMMMMMMMMM morgen lekker eten.

Woendag 25 maart '09
Wat een lekker brood. Vandaag had ik nog last van mijn darmen, maar toch niet zo hard. Veel last gehad van mijn gewrichten. Een beetje gepoetst en opzoek naar een zaaltje voor een lotgenotencontact te organiseren.

Donderdag 26 maart '09
Ik bijna mijn handen niet bewegen, zo'n pijn doen ze. Ook mijn gewrichten aan mijn voeten doen zo'n pijn. Ik zal maar niets zeggen over mijn darmen zeker. Ik heb wel bijna gedaan met poetsen. Morgen hopelijk een betere dag.

Maandag 30 maart '09
Sorry lieve dagboek, dat ik niets van mij heb laten horen. Maar ik heb zo'n pijn aan mijn handen en voeten. Ik kan bijna niets vast houden en gaan van de pijn. Ook mijn darmen hebben weer opgespeeld. Maar ik ben vandaag toch naar de controle van de ziekenkas geweest. En ik heb nog een tijdje bijgekregen. Ik heb al een paar dagen een wondje op een wonde en nu blijkt dus dat er een draadje van binnen naar buiten komt. Alé volgens de dokter van de ziekenkas. Ik heb dadelijk een afspraak gemaakt met de huisarts en daar mag ik woensdag avond naar toe. Eens gaan kijken wat die zegt.

Dinsdag 31 maart '09
Ik heb vandaag veel gewandeld. En nu mag ik het wel voelen. Wat heb ik een pijn in mijn voeten. Het is niet te doen. Mijn handen doen al een hele dag pijn. Mijn voeten deden geen pijn tot rond een uur of 4 deze avond. Toen kreeg ik het. Mijn darmen doen ook veel pijn, en ik heb niet veel gegeten vandaag. Dus daar kan het ook niet aan liggen.

Woensdag 1 april '09
Deze avond zijn we naar de dokter geweest. Omdat ik nog zoveel pijn heb aan mijn darmen. Nu zei hij dat ik een klein breukje aan de darm heb en dat wondje zou littekenweefsel zijn. Voor de rest doen mijn handen en voeten weer pijn. Ik weet het lieve dagboek, het raakt afgezaagt, maar ik kan niets anders. Ik had zo gehoopt als de operatie van mijn stoma achter de rug is, is alles afgelopen. Alé ik gaf het nog een paar maanden. Ik had zoveel plannen om te doen. Nu morgen een half jaar later heb ik nor altijd pijn.

Donderdag 2 april '09
Vandaag ben ik gaan eten in het dienstencentrum bij ons in de stad. Het was heel lekker en niet duur. Ook is er iemand hier geweest van de plaatselijke tv om te zien hoe we reclame kunnen maken voor onze inloop. Maar dat was wat duur. Verder last van de darmen en gewrichten.

Vrijdag 3 april '09
Ik heb vandaag niets anders gedaan dan gepoetst. Deze morgen belde mijn moeder voor te zeggen dat het heel slecht gaat met mijn vader en dat hij heel waarschijnlijk zijn verjaardag niet haalt. En dat is in julli al. En om dat te vergeten ben ik beginnen poetsen. Ik ben zo bezig geweest dat ik er rugpijn aan over gehouden heb. Ik heb ook pijn aan de darmen. Maar ja dat zal je al weten he lieve dagboek.

Zondag 4 april '09
Sorry, lieve dagboek dat ik gisteren niets van mij heb laten horen. Ik was cake aan het maken. En ben het rats vergeten, om aan U te denken. Met mijn gezondheid washet gisteren zoals vandaag. Pijn aan de darmen en grwrichten. Wij zijn vandaag familiefoto's gaan maken. Als afscheid van mijn vader, alé zo kwam het toch over. Ik vond het spijtig dat ons Bobke er niet bij mocht. Ze zeggen altijd dat hij hun eerste kleinkind is. En nu voor de foto's keken ze er nog niet naar.

Maandag 5 april '09
Druk druk en nog eens druk. Ik ben bezig aan de lotgenotencontact. Ook deden deze avond mijn gewrichten weer pijn.

Dinsdag 6 april '09
Vandaag ben ik alle intrims afgeweest voor te zien of ik niet kan beginnen met strijken. Maar niets was waar. Ik was juist thuis, belde er iemand voor morgen te komen sollicteren voor thuis strijken. Laat ons hopen dat iik het werk heb. Of juist niet hopen. Want mijn vader zei altijd, als je op iets hoopt komt het niet uit. Dus lieve dagboek niet mee hopen hé. Wens me alleen succes morgen.

Woensdag 7 april '09
Vandaag gaan solliciteren. Ik heb een goed gevoel bij het gesprek. Omdat dit kantoor nog maar pas geopend is krijg ik werk zovlug als er klanten zijn. Dus JOEPI, maar toch afwachten. Ik heb deze avond veel pijn gehad aan de darm.

Donderdag 8 april '09
Juist thuis van het thuisfrond. Ik heb me daar toch geergerd. Of hoe zeggen ze dat. Ik ben mee geweest naar kind en gezin. Ons Hanneke kreeg 2 spuitjes. En daar heeft zij toch van afgezien. Toen ze even geslapen had "een middag dutje". Begon ze te wenen, eigenlijk te brullen. Mijn moeder haalde ze uit mijn armen en ik kreeg ze na veel aandringen terug, want ze kreeg ze niet stil. Mijn vader kan er dan ook niet meer tegen. Ik heb haar jasje aangedaan en ben op mijn arm ermee gaan wandelen. Ik heb gezongen tot ik niet meer kon, en maar wandelen en wiegen met mijn armen. Toen ik ze uiteindelijk in slaap had, ging ik terug binnen en even later begonnen ze allemaal lawaai te maken. Natuurlijk was ze terug wakker en begon ze terug te wenen. Mijn moeder pakte ze weer. Ik moest mijn armen laten rusten zei ze. Maar ze kreeg ze niet stil. Uiteindelijk kreeg ik ze weer. Maar toen begon mijn grootmoeder zich er mee te bemoeien. Mijn moeder nam ze terug over en klede ze bijna uit. Want ze was zo gezegt te vast aangekleed. Toen dat was gebeurt kwam mijn zus binnen en stopte ze met wenen. Maar ik had al bij het kind en gezin te horen gekregen dat ik er niets van afwist omdat ik geen moeder ben. Kan ik daar iets aan doen. Ik wil nog zo graag moeder zijn. Uiteindelijk gingen mijn zus, schoonbroer en Stijn met de 2 kindjes weg. Die moeste niets gaan doen voor mijn ouders. Ze namen de kindjes mee, dan hadden mijn ouders rust. Maar ik zat daar toch ook. Maar ja, ik ben geen moeder hé. Dus het was een dag om snel te vergeten.

Vrijdag 9 april '09
Gepoetst, gepoetst en nog eens gepoetst. Nu heb ik er rugpijn van gekregen. Ik moest die emoties van gisteren nog doorspoelen. Ik heb ook gebeld naar de vdab om een cursus te volgen en daar moet ik eerst een bewijs voor beginnen te werken na de cursus. Dus ik moet een plaats hebben die mij zeker gaan aannemen voor ik de cursus start. Ik heb wel iets gevonden. Dat weet je hé leve dagboek. Die plaats waar ik deze week geweest ben. Maar hoe lang duurt het voor ik daar werk heb, weet ik ook niet. Ik kan toch al slecht terug naar daar gaan om papieren te vragen, of ik daar wel kan gaan werken. Dat is toch raar hé, of heb ik het mis. Ik zei daarjuist dat ik pijn heb aan mijn rug, maar ook mijn darmen doenpijn.

Woensdag 15 april '09
Dit weekeind was het pasen. Dit hebben we gevierd bij Stijn zijn ouders en Stijn heeft bijna het hele weekeind aan het mini voetballen geweest. Dus heb ik bijna altijd alleen thuis geweest. Dinsdag ben ik naar het thuisfrond geweest. Ik heb altijd pijn gehad in de darmen. Ik ben vandaag naar de dierenarts geweest, ons Bobke had een teek in zijn bil en we kregen ze er niet uit. Ik wist dat hij het aan zijn hartje en zijn longen heeft. Maar nu ben ik toch geschrokken, hij moet een volledig onderzoek krijgen en dan heel waarschijnlijk pilletjes innemen. De arts zei dat we het maar moesten overleggen, want het onderzoek en voor 1 doos pilletjes kost het 100€. En dat is veel geld, toch zeker als je geen werk hebt. Nu weten we nog niet wat we moeten doen. Hij heeft er alleen last van als we lang gaan wandelen. We moeten iets laten weten tegen juli want dan moet hij zij jaarlijks spuitje gaan halen.

Vrijdag 17 april '09
Vandaag naar Leuven naar de dokter voor de darmen. Wij hebben bijna 2 uur moeten wachten, maar ja, dat zijn we daar gewoon. Na onderzoek en een paar vraagjes was het verdikt: een breuk en de darmwand. Oplossing: op de 19 mei een ct-can en op 25 mei de uitslag met het antwoord wanneer ik terug geopereerd word. Dan gaan ze een netje rond mijn darm doen zodat mijn darm niet in de buikwand terecht kan komen. Tijdens de ct gaan ze kijken of het maar 1 breuk is of meer en waar de breuk zich juist bevind.

Zondag 19 april '09
Vandaag eten met Stijn zijn familie, voor allebij onze verjaardag. We hebben goed gegeten, ik had een slaatje genomen met warme kip en vers fruit. De kip en ananas was gebakken en ze hadden de pan zo uit gegoten want onderaan was het een vet. Ik had dan nog frietjes genomen, want ik dacht dat het slaatje toch mager is. Want vanaf dinsdag ga ik naar de weight watchers en ik wil niet meer aankomen als ik al ben. Ik heb ook last van de darmen. Maar daar moet ik niet over zagen, lieve dagboek, want dat heb ik toch elke dag.

Dinsdag 21 april '09
Deze morgen ben ik naar de weight watchers geweest. De les is eigenlijk best wel mee gevallen. Ik mag 22 punten eten. Ik zei nog dat ik dat op 2 dagen ging opeten. Maar eindelijk thuis, ging ik in de boodschappengids zien wat voor punten alles had. ALs verbazing zag ik dat ik vandaag al 25 punten ophad en ik had nog geen nagerecht. Het valt me zwaar geen koekjes meer eten. Maar we doen ons best. Ik heb deze avondal aan het tellen geweest voor morgen. Want ik moet morgen 3 punten minder eten voor gisteren. Voor de rest heb ik pijn aan de darmen.

Donderdag 23 april '09
Vandaag naar het thuisfront. Het was er heel gezellig, goed gelachen. Mijn vader was wel bijna de hele dag aan het slapen. Om 14 uur gebeld voor bloeduitslag, want gisteren zijn we bloed moeten laten trekken en een vitamine spuit, de uitslag was goed. Het gaat in stijgende lijn. Maar rond een uur of 15, kreeg ik een bloeding. Natuurlijk paniek want dat kan toch niet, ze hebben mijn baarmoeder, eiertakken en alles wat ze konden verwijderen hebben ze gedaan. En toch bloedde ik. Mijn moeder ingeligt en die zei wacht af tot morgen het kan ook een wondje zijn. Dus telkens ik naar het toilet ging was het met een bang hartje,want was er meer bloed bij of was het gestopt.

Vrijdag 24 april '09
Ik bloed nog. Ik heb juist gebeld naar de dokter en mag deze avond komen. Het is nu 11 uur en ik moet wachten tot 19.45 uur. Zolang nog, ik moet een urine staal meenemen.
Het is 22 uur. Juist thuis van de dokter. De diagnose: het zou een naadje zijn dat bloed. Is het endometriose???? Dat kan hij niet met zekerheid zeggen. Dus wat nu, ik moet de pil terug elke dag innemen in plaats van om de dag. En afwachten. Gelukkig mag ik op 5 mei terug naar de gyn. in Leuven.

Zatendag 25 april '09
Joepi!!! Ik bloed niet meer. Ik heb nogwel last van de darmen. Ook de vorige dagen lieve dagboek. Ik wilde je daar toen niet mee lastig vallen. Maar toch was het er die pijn.

Zondag 26 april '09
Wij zijn vandaag gaan wandelen en naar de wielerwedstrijd gaan kijken op tv bij mijn schoonouders. Wij konden moeilijk naar huis omdat St.-Truiden kampioen spelen en we hadden geen plaats om de auto te plaatsen. En ja, ze zijn kampioen. Proficiat spelers. Ik had ook weer pijn aan mijn darmen.

Dinsdag 28 april '09
Ik ben vandaag mij gaan wegen. En ik heb goed nieuws, ik ben 800 gr kwijt. Het is niet veel maar toch een begin. Vandaag verjaart ook Stijn. Ik heb frit met biefsuk en pepersaus gemaakt. Dat eet hij graag. Maar ik mag dat eten maar alles afwegen. Ik vond het eigenlijk niet erg, want ik kwam met mijn portie toe. Als ik niet op dieet was had ik wel meer frit gegeten, en geen groenten. Nu heb ik het juist om gekeerd. Mijn gezondheid???? Ja, je kunt het al raden pijn aan de darmen.

Woensdag 29 april '09
Ik had het moeilijk om het terug aan mijn dieet te beginnen. Na die frit van gisteren. Ik heb veel gewandeld om het terug af te krijgen. Maar ik moet dinsdag pas terug op de weegschaal. Ik heb naar de dokter gebeld. Ik zou een blaasontsteking hebben, maar ik heb er geen last van. Raar hé. Ik heb wel weer pijn aan de darmen.

Donderdag 30 april '09
Vandaag verjaard ons moe. Ik ben vandaag naar het thuisfront geweest. Toen ik s'morgens vertok had z'n pijn aan de darmen. Wij hadden afgesproken om weg te rijden. Ik had er bang voor, want ik dacht "als die pijn erger wordt en ik moet naar het ziekenhuis, wat dan, waar kom ik dan te liggen". Maar de pijn ging in de loop van de dag minder. Gelukkig maar.

Vrijdag 1 mei '09
Het is vandaag een feestdag "de dag van de arbeid". Ik heb vandaag goed gezondigd bij mijn dieet. Ik heb een ijsje gegeten. Dat was al zo lang geleden. Maar ik ben er echt ziek van geweest. We waren er te voet naar toe gegaan, en ik dacht dat ik nog niet thuis geraakte, z'n pijn in mijn buik kreeg ik. En dat boven op de pijn van mijn darmen. Maar ik weet dat ik niet tegen ijs van een winkel kan en toch deed ik het. Dus eigen schuld.

Zaterdag 2 mei '09
De pijn viel vandaag echt mee. Het is lang geleden dat ik zo een weinig pijn heb gehad.

Dinsdag 5 mei '09
Vandaag naar de gyn. in Leuven. Zij heeft een inwendig onderzoek gedaan en het resultaat is dat zij vemoed, dat er een heel klein stukje endometriose is blijven zitten. En van daar de bloeding. Nu heb ik een probleem, ik durf dit niet te vertellen tegen Stijn. Want dan zegt hij dat tegen zijn ouders en dan ben ik weer bij af. Want nu praten ze goed en dan misschien weer niet meer. Ik heb mij vandaag gewogen en dat was niet zo goed, ik ben 100 gr bij gekomen. Maar de pijn was er weer. Zo als alle andere dagen.

Donderdag 7 mei '09
Vandaag naar het thuisfront. Mijn vader heeft deze week chemo gehad en dan droomt hij raar. Als hij zo hard begint te dromen dan maaktmijn moeder hem wakker en dan weet hij niet meer wat hij heeft gedroomt. Maar nu moest mijn moeder weg met mijn zus en mijn vader viel in slaap. Nog geen half uur later en hij begint te dromen. Ik maak hem waker en hij zei me "wat doe jij hier". Hij wist niet meer wat dag het was en dat ik er al meer dan een halve dag daar was.

Vrijdag 8 mei '09
Vandaag de foldertjes klaar maken om morgen uit te delen op de markt van onze dag vrijdag. Ik heb vandaag echt het gevoel dat ik mijn regels moet krijgen. Zo rot voel ik me. En ik heb overal pijn.

Zaterdag 9 mei '09
Vandaag de folders uit delen. Wat is dat moeilijk,want ik moet gokken, wie heeft endo, en wie niet. Ik ben nadien gaan afwassen op de bbq, bij de kaj en morgen moet ik terug. Ik voel me slecht. Heb overal pijn en heb in alles goesting. Als het maar zoet is. Maar ik hou vol. Ook al is het moeilijk. Dinsdag moet ik terug op de weegschaal en deze week moet er iets af. Als is het maar 100 gr.

Maandag 11 mei '09
Ik heb vandaag gedacht dat ik naar het ziekenhuis moest zo deed mijn darm pijn. Maar na een halve dag ging het over. Alé, het is te zeggen de pijn ging minder.

Dinsdag 12 mei '09
Niets nieuws te vertellen. Mijn darmen doen pijn. En ik heb hoofdpijn.

Vrijdag 15 mei '09
Vandaag op TVL geweest en deze avond hadden we onze lotgenotencontact. Het is goed mee gevallen. We hadden 4 koppels en 1 dame. We hebben hopelijk deze mensen kunnen helpen. Wel had ik weer pijn aan darmen en hoofd.

Zaterdag 16 mei '09
Ik heb vandaag niets anders gedaan dan de brieven in elkaar gestoken. Die gaan we naar de scholen in vlaanderen op sturen. Ook vandaag weer pijn aan darmen en hoofd.

Zondag 17 mei '09
Ik heb vandaag het echt moeilijk om van de brieven af te blijven. Ik heb me verveeld, maar Stijn had niet graag dat ik met de stichting bezig was.

Dinsdag 19 mei '09
Vandaag naar Leuven geweest. Ik moest een ct-scan laten maken. Laten kijken hoe het is gesteld met de breuk in de buikwand. Ik heb veel pijn aan de darmen en nu heb ik ook een beetje diaree.

Zaterdag 23 mei '09
Sinds we naar Leuvezn zijn geweest doe mijn darmen nog meer pijn . Hoe het komt??? Joost mag het weten, maar ik weet het niet.

Maandag 25 mei '09
Vandaag goed nieuws gehad. Ik ben naar Leuven geweest en ik heb GEEN breuk. Mijn darm is vernauwt waar de stoma is geweest. Het duurt normaal nog een half jaar voor dat de pijn helemaal weg is. Hopelijk duurt het niet zo lang. Want alle dagen pijn is niets alles. Ze hebben gezegt dat er niets aan te doen is, maar als de pijn blijft krijg ik voorgoed een stoma. En dat is het laatste wat ik wil. Dan liever alle dagen pijn.

Dinsdag 26 mei '09
Ik heb vandaag z'n pijn aan mijn gewrichten van mijn voeten. Ik kan bijna niet gaan. Ik heb ook pijn aan mijn darmen. Maar ja dat had je kunnen raden, hé lieve dagboek. Ik heb me gewogen vandaag ik ben weer een kilo kwijt. In totaal al 3,4 kg al. Het gaat goed hé en dat in 6 weken.

Donderdag 28 mei '09
Vandaag naar mijn ouders geweest. Het was niet zo gezellig dan anders, en dit komt omdat mijn schoonbroer thuis was. En die kan niets verdragen als ik iets zeg of doe. Nu mocht ik vandaag nog niet naar mijn petekindje kijken of hij was al boos. Vandaag vertrek ik ook voor een weekeindje naar mijn schoonouders hun huis om op de honden te passen.

Vrijdag 29 mei '09
De eerste dag met die honden is mee gevallen. Nog 2 dagen te gaan. Gelukkig mocht ons Bobke mee komen. Ik heb om het nog eens te zeggen pijn aan de darmen.

Dinsdag 2 juni '09
Ik heb me nog eens gaan wegen. Ik ben 100 gr. kwijt. Het is niet veel maar ik dacht dat ik bijgekomen was. Want in het weekeind een kebab en fritten. Het zijn allemaal punten hé. Ik heb vandaag pijn aan de darmen (maar dat wist je al zeker) en pijn aan de gewrichten. Ik heb me vandaag afgevraagt wanneer die pijn eens weg zou gaan. Het word me een klein beetje te veel.

Vrijdag 5 juni '09
Vandaag vertrekken we op verlof voor een weekeind. We gaan naarBochelt op bezinning en ons Bobke mag mee. Ik heb nog alles vlug opgekuist en nu zijn we weg.

Zondag 7 juni '09
We zijn terug. Het is heel plezant geweest. Veel gewandeld, spijtig dat het zo waaide. Maar aan het weer is niet veel aan te doen hé. We moesten teurg komen omdat het vandaag de verkiezingen zijn. Hopelijk hebben we goed gestemd. We hebben afgesproken dat we dit jaar nog eens terug gaan.

Donderdag 18 juni '09
Ik heb elke dag nog pijn gehad van mijn darmen. Zondag is ons Bobke aangevallen daar een andere hond gelukkig had hij niets. Vandaag ben ik naar mijn ouders geweest, daar heeft ons Bobke overgegeven en diaree gehad in de zetel. Hij had de hele week al diaree, maar toch niet zo erg dan vandaag. Morgen naar de dokter met hem.

Vrijdag 19 juni '09
Ik ben juist met ons Bobke terug van de dokter. Hij heeft een zware maag-darmontsteking. Nu moet hij 2 pilletjes innemen per dag een week lang. Ik heb pijn aan mijn darmen en mijn gewrichten.

Zondag 28 juni '09
Vandaag was het schoolfeest bij ons Lisa. Het was mooi, maar ik had meer verwacht. Ze zit nu in het eerste leerjaar en het was niet veel meer dan de kleutertjes. Alé dat vond ik.
Vandaag vertrek ik ook voor een weekje naar mijn schoonouders. Zij gaan met vakantie en ik mag op het huis passen. Dan kan ik ook eens buiten komen. Omdat ik op een appartement woon en niet naar buiten kan. Ik heb vandaag ook weer pijn gehad in de darmen en aan mijn gewrichten. Ik vind het spijtig dat ik alle dagen het aan mijn darmen pijn heb. Daarom lieve dagboek wil ik je niet alledagen mee lastig vallen.

Maandag 29 juni '09
Het is nu half 2. Mijn schoonouders zijn op vakantie vertrokken. Ik ben alleen met ond Bobke in dit grote huis. Ons Bobke neemt al een tijdje antibiotica en zijn diaree is bijna over. Hij gaat nog plat, maar het is op te rapen. Ik heb ook waar pijn aan de darmen en mijn gewrichten.
Al een paar keer als we uit eten gaan, en ik eet stokbrood of groenten in het zuur moet ik gaan overgeven. Het raarste is dat ik dat thuis niet heb. En dat ik dat allemaal kan eten. Hoe moet ik dat gaan oplossen. Ik zeg het maar niet tegen Stijn of hij maakt weer zorgen om mij.

Vrijdag 10 juli '09
Vandaag naar mijn ouders om het feestje van mijn vader voor te bereiden, want morgen is het zover. Ik wel pijn aan mijn darmen. Maar ja dat wisten we al.

Zaterdag 11 juli '09
Het is zo ver. Iedereen is er, de tent was perfect. Het was wel een beetje triest toen mijn vader de kado's kreeg en toen mijn vader mijn moeder in de bloemetjes zette. Ik hab pijn in de darmen en aan mijn rug.

Dinsdag 14 juli '09
Vandaag is het een jaar geleden dat ik binnen moest voor de operatie. Het was wel vreemd om daar aan te denken. Ik had vandaag weer pijn aan de darmen en mijn rug. Ik ben weer op de weegschaal gaan staan en ben in totaal 6,2 kg kwijt goed hé.

Woendag 15 juli '09
Het doet raar te bedenken dat ik een jaar gelede nu in slaap was. Ik ben de hele dag onrustig geweest. En rond 19 uur kreeg ik overal pijn. Van de voren had ik geen pijn, maar nadien kon ik over de grond kruipen van de pijn.

Zondag 26 juli '09
Vandaag verjaart mijn vader. Dat was ik toch vergeten zeker. Gelukkig deed mijn zus me er aan helpen denken. Ja en zo als van te voren al geschreven ik heb nog pijn aan de darmen.

Maandag 27 juli '09
Ik ben vandaag gestart met een andere website (
http://www.hobbyhoekje-west.blogspot.com/) voor te verkopen van mij kruissteekwerkjes. Ik heb nog veel last van de darmen. Ik ben vandaag met een produkt gestart en dat zou uw heel lichaam terug op orde krijgen. Laat ons hopen dat het helpt. Want ik weet het niet meer.

Donderdag 6 augustus '09
Vandaag verjaard mijn zotte mus. Alé ons Lisa, de oudste van mijn zus.
Ik heb vandaag pijn aan de darmen en gewrichten.

Vrijdag 14 augustus '09
Vandaag naar mijn ouders. Ik heb pijn aan de darmen en gewrichten. Ik heb al heel de maand pijn aan de gewrichten. De ene dag al erger dan de andere. Sinds een paar dagen krijg ik ook pijn in mijn heup. Wat moet ik toch gaan beginnen. Hopelijk krijg ik het niet aan al mijn gewrichten.

Zaterdag 15 augustus '09
Ik heb vandaag een mailtje aan gekregen van een mail-adres van mijn overleden beste vriend. Dit is de 2de keer al. Ik heb nu terug gestuurd om te vragen wie het is en om me te bellen. Ik ben benieuwt om wie het gaat.


Dinsdag 1 december '09
Dag lieve dagboek, lang geleden hé. Ik heb het een hele tijd moeilijk gehad. Zo moeilijk dat ik er zelfs met u er niet kon over hebben. Je weet dat mijn grootvader en mijn beste vriend is overleden. Ik mis ze nog elke dag. Ook met mijn vader is het niet al te goed. Met mijn gezondheid gaat het zus of zo. De ene moment doe alles pijn van mijn grewrichten enda andere moment voel ik niets. Het is om zot van te worden. De pijn van mijn gewrichten is ook verder gegaan dan mijn vingers en tenen.Het zit nu ook in mijn heup. Ik heb ondertussen ook mijn bolletje uit mijn heup laten halen. En die pijn is weg. Ik moet morgen weeral naar de huisarts om mijn vitamine B spuit gaan te halen. Ik ben ondetussen ook weer naar de gyn. geweest in Leuven. En daar moet ik volgend jaar pas terug naar toe. Ik ben ook geweest voor de darmen naar Leuven. Daar moet ik niet meer naar toe. Ik heb nog wel last van de darmen. Maar als ik op mijn eten let is het wel beter. Ik neem ondertussen ook een drinkgel van et merk LR en daar ben ik goed mee. Zo goed dat ik ze aan de mensen aan prijs. En mijn zus is ze aan het verkopen en ik zoek????? ook klanten voor haar. Zo goed vind ik ze. Mijn metekindje is een jaar geworden te zaterdag. Het is een mooi feestje geweest. Ook al mag ze niet veel hebben. Ze heeft woudworm. Ze kan niet van de jeuk als ze eieren, melk, dierlijke eiwitten, aardappelen en soorten rood fruit eet. Dus geen taart voor haar. Maar omdat ik haar zo graag zie ben ik opzoek gegaan naar recepeten voor gebak zonder eieren en met soja melk en boter. Maar dat is nog niet zo simpel dan ik dacht. Ook de pijn als ik de kindjes van mijn zus moet achterlaten is nog zo erg. Het is minder maar de pijn is nog niet helemaal gedaan.

Maandag 21 december '09
Het heeft gesneeuwt. En ik heb het aan de lijve ondervonden, ik ben gevallen. Mijn poep ziet blauw. Ik heb sinds dat ik gevallen ben verschrikkelijke hoofdpijn.

Donderdag 28 december '09
Vandaag naar de dokter van de ziekenkas geweest. Ik heb nog een paar maanden bij gekregen. Ik mag wel een bakkerscursus volgen, maar ik mag er geen stage in doen. En ik moet werk zoeken als koffiedame. Dus lieve dagboek, hopelijk heb ik er vlug werk in. Had zo graag gewerkt als strijkster, en dat mag nu niet. Maar.... Misschien, ooit....... . Je weet maar nooit.

Vrijdag 1 januari '10
GELUKKIG NIEUWJAAR, lieve dagboek.

Zondag 17 januari '10
Morgen avond kan ik me gaan inschrijven voor de bakkerscursus. Ik zie er echt naar uit. Ik heb ondertussen al een deel brieven geschreven en heb al een paar antwoorden gehad. Spijtig altijd negatief. Hopelijk komt er toch nog iets goed uit. We geven niet op. Ik ben ondertussen ook aan het proberen om mijn boekje uit te geven, maar dat is niet zo simpel. Ik heb eens een antwoord terug gekregen van een uitgever en dat luidde dat het veel te persoonlijk was. Ik kan een persoonlijk verhaal toch niet onpersoonlijk maken.

Woensdag 3 februari '10
Vandaag ben ik gestart met de cursus. Wij hebben een rondleiding gehad. En achteraf een receptie. Ik ben niet echt lang gebleven. Iedereen van de groep ging naar huis en ik ben ook maar gegaan. Ik hoop dat de lessen gaan mee vallen.

Woensdag 10 februari '10
Vandaag echt beginnen met bakken. Het is als ik eerlijk ben een beetje tegen gevallen. Ik dacht dat ieder zijn taart moest maken, maar dat was niet waar. Wij hebben alles samen gemaakt. ALs gevolg dat ik bij sommige dingen niet weet, hoe ze het hebben gedaan. Maar het is wel lekker.

Dinsdag 14 juli '10
Hallo lieve dagboek, Ik wil je vertellen dat mijn vader vorige week donderdag is overleden. Mijn gezondheid? Geestelijk zwaar, gewrichten pijnlijk en nog altijd zoveel naar het wc gaan.

Dinsdag 7 september '10
Dag lieve dagboek, wat is het lang geleden. Ik ben verhuisd, ik ben koster geworden. Ik heb op het moment veel pijn in mijn gewrichten, zeker in mijn handen, aan de vingers. Nu ik verhuisd ben, moet ik veel minder trappen doen. Dat zal goed doen aan de gewrichten van mijn voeten. Ik doe het kosterschap nu iets meer dan een maand, een paar weken langer dan de verhuis. Ik voel me veel rustiger. Als ik me niet goed voel, en zenuwachtig wordt dan ga ik even tot in de kerk en geniet er van de rust. Ikben wel katoliek opgevoed, maar heb me zo nooit gevoeld. Tot ik Stijn leerde kennen. Die heeft me uitgelegt dat, als ik maar een beetje geloof en er gebeurd iets in mijn leven, zoals ziek zijn, kom ik er sterker uit. Zo ben ik stuk voor stuk gaan geloven. Ik geloof tegenwoordig zo hard dat ik het kosterschap heb aanvaard. Het is nog altijd wennen en bijleren. Mijn vader had op het laast van zijn leven nog tegen mijn moeder verteld dat hij denkt, dat ik nog zou intreden in een klooster. Hopelijk was hij mis, want hij heeft altijd gelijk gehad in zijn leven. Nu hopelijk niet, want ik hou veel van Stijn. Ik zou hem niet kunnen missen. Nu waar we wonen, dit is veel groter dan in het vorige woning. Ik hoop dat ik alles goepoetst krijg, en kan bijhouden. Anders moet ik nog hulp inroepen. Ik doe graag aan kruissteek, maar weet niet of ik daar nog aan toe zal komen. Wij hebben ook een hazelnootboom en daar heb ik zaterdag choco mee gemaakt, samen met ons Lisa. Zij is komen spelen zaterdag en we hebben choco en speculaas gemaakt. Ik bak hier ook meer, hoe het komt, weet ik niet. Maar hier vind ik het leuker en gemakkelijker. Zeker met deze goede oven. Lieve dagboek, ik ben een beetje bij gepraat. Tot gauw

Donderdag 16 december 2010
Vorige maand ben ik naar Leuven naar de gyn. geweest. Ik had al een maand een dikte in mijn lies. Ik heb het ginder laten zien en ze konden niet zeggen wat het was. Er waren 3 mogelijkheden. 1) endometriose, 2) een breuk en 3) een gezwel M.A.W. kanker. De dag nadien ben ik naar de huisarts geweest en hij zag dadelijk dat het een breuk was. Ik ben dan een paar dagen later een echo laten maken en het was inderdaad een breuk. Ik ben dan gisteren naar de huisarts terug geweest voor de uitslag en het spuitje. De uitslag is een breuk van bij de wonde waar de stoma zat tot bijna in mijn lies. Nu moet ik op controle bij een dokter in Hasselt en die zal mij dan opereren. Ik mag alles doen wat iedereen doe, alleen de dingen die pijn doen moet ik laten. Voor de rest doen mijn gewrichten elke dag een beetje meer pijn. Zeker mijn handen. Ik hoop altans dat de winter vlug voorbij is, ze zeggen dat dan de pijn weer minder gaat zijn. Laten we hopen.

19 januari 2011
Lieve dagboek, sorry dat ik je nog geen gelukkig nieuwjaar ben komen wensen. Dus met deze een gelukkig nieuwjaar. 14 dagen geleden ben ik op controle moeten gaan voor de breuk die ik heb in mijn buikwand. Nu zeiden ze daar dat ik volgende week, dus 7 dagen geleden, moest binnen komen voor de operatie om de breuk te herstellen. Wat ben ik toen verschoten, zo vlug, dacht ik. Dus de 12de januari ben ik binnen gegaan. Ik moest om 7 uur daar zijn. Rond 9 uur zijn ze me dan al komen halen voor de operatie. Een paar uur later werd ik wakker met een grote buiksnede en 41 nietjes erin. De pijn opzich valt goed mee. Op zondag 16 januari mocht ik al naar huis. Vandaag ben ik op controle moeten gaan bij de huisarts en alles is goed gekeurd. Volgende week mogen de nietjes eruit. Wat hebben ze nu juist gedaan. Ze hebben 2 lappen van 30 cm op 30 cm in mijn onderbuik geplaast om alle breuken te kunnen herstellen, want ik had er meer dan eentje. Blijkbaar stond mijn onderbuik volledig vol met kleine breukjes.

Maandag 23 januari 2012
Dag mijn lieve dagboek, Sorry dat het zolang geleden is. Er is al veel gebeurd tijdens de dagen en maanden die voorbij zijn gegaan. Zo ben ik ondertussen van Stijn af. En heb ik ongeveer 3 maanden bij mijn moeder gewoond en nu woon ik van november vorig jaar terug alleen. Ik heb zo vorig jaar begin november te horen gekregen dat ik in de menopauze zit. Dat was de plezantste dag van juli. Ik zou zo zeggen tot gauw "hoop ik"

Dinsdag  9 december 2014
Dag mijn lieve dagboek. Het is weer een tijdje geleden hé. Maar ondertussen is er zoveel gebeurt. Ik ben van mijn invaliditeit afgesmeten, ik was voor 2/3 goed om te werken. Ik ben dan pwa werk gaan doen, middag oppas bij de kleutertjes en maaltijdbegeleiding bij de bejaarden. Wat was dat plezant. Ondertussen ben ik ermee moeten stoppen. Vorig jaar november kreeg ik een kriebelhoest die maar niet over ging. In januari dit jaar kreeg ik te horen dat ik aan een hart ziekte lijd. De ziekte noemen ze idiopathische dilaterende cardiomyopathie. Een hele boterham en nu bijna een jaar later kan ik nog niet precies zeggen wat het wil betekenen. Volgens de huisarts heb ik een hart van iemand van 80 jaar. Volgens het internet zou ik nog een paar maanden tot enkele (max. 15 jaar) te leven hebben. Ik weet het ook niet meer. Nu zit ik met een serieus probleem. Wat als ik iemand leer kennen. Ik heb van de laatste endometriose operatie overgehouden dat de seks niet meer kan. Ze hebben de schede bijna helemaal moeten dicht maken. Nu met mijn hart moet ik maar zien (volgens  de dokter) hoever ik kan geraken. Dus moet ik tegen de persoon die ik leer kennen zeggen "sorry, ik kan geen kinderen meer krijgen, seks gaat ook niet meer en voor de rest moet ik veel rusten want ik ben rap moe met mijn hart en heb nog maar een paar jaar te leven." Dat is een plezant uitzicht. Maar als ik toch iemand vind die dat allemaal niet erg vind, en me neemt zoals ik ben, komt er nog een probleem. Als we dan na zoveel tijd gaan samenwonen moet ik op die persoon zijn kosten gaan leven. Want je krijgt niet veel van de ziekenkas hé. Wie wilt me nu nog????? En daarom mag ik niet verlieft worden. Lieve dagboek, ook al gaat mijn leven niet van een leiden dakje, toch kan ik beter niemand nemen en mijn leven alleen lijden. Ach en voor ik het vergeet ik heb afscheid moeten nemen van mijn zoontje (hondje) Bobke op 20 augustus dit jaar. Ik hoop tot gauw, en met beter nieuws